• «Την ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς διοίκησης των Δήμων, άρα και του Δήμου Καβάλας, μπορεί μόνο η παράταξη μας κι εγώ προσωπικά να την εγγυηθούμε και να την εξασφαλίσουμε», δήλωσε η Δήμητρα. Και δεν απέχει από την πραγματικότητα.
  • Πιστέψτε με, η μετάβαση στον «Κλεισθένη» θα είναι πολύ πιο δύσκολη σε σχέση με την μετάβαση από τον «Καποδίστρια» στον «Καλλικράτη» (σ.σ. με τις ονομασίες που δίνονται αισθάνομαι ότι πρόκειται για ακραία καιρικά φαινόμενα), που αφορούσε, κυρίως, στην αλλαγή των διοικητικών ορίων των Δήμων.
  • Η μετάβαση στον «Κλεισθένη», για να χαριτολογήσω, θα είναι δυσκολότερη και από την μετάβαση της Ελλάδας, από την περίοδο των μνημονίων στην «κανονικότητα». Θα τολμήσω να πω, καρντάσια, ότι οι Δήμοι θα εισέλθουν σε μία περίοδο «μη κανονικότητας», με την εφαρμογή του «Κλεισθένη».
  • Ενόψει αυτής της νέας πραγματικότητας, για την τοπική, αλλά και για την περιφερειακή, αυτοδιοίκηση, η επιλογή των προσώπων που θα ηγηθούν των Δήμων, την ερχόμενη άνοιξη, αποκτάει ιδιαίτερη σημασία.
  • Λογικά, στις μεταβατικές περιόδους πρέπει να υπάρχει μία διοικητική σταθερότητα, η οποία θα εξασφαλίσει την ομαλότητα στην αλλαγή, από το ένα καθεστώς στο άλλο. Η «δοκιμασμένη λύση» προσφέρει σιγουριά και ασφάλεια. Η επιλογή κάτι νέου ενέχει το ρίσκο.
  • Στον Δήμο Καβάλας, από τις γνωστές υποψηφιότητες, μόνο η Δήμητρα διετέλεσε δήμαρχος. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι, δεν διαχειρίστηκαν δύσκολες καταστάσεις, όπως: το capital control, τα νέα μνημόνια, την αλλαγή του νόμου για τις συμβάσεις έργων και προμηθειών στους Δήμους, την προσφυγική κρίση, ακραία καιρικά φαινόμενα, ακόμα και τη ζημιά στη γέφυρα στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού.
  • Στις κρίσεις αυτές φάνηκε η ικανότητα, όχι μόνο της διοίκησης του Δήμου, αλλά και της μειοψηφίας, να τις διαχειριστούν. Η μεγάλη διαφορά μεταξύ τους είναι, ότι η διοίκηση έπρεπε να πάρει τις αποφάσεις με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον και όχι το (μικρο)πολιτικό. Ο καθένας και η καθεμία από εσάς, θα αξιολογήσετε τη στάση των διοικούντων και της μειοψηφίας στον Δήμο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.