Η νέα «μάνατζερ» που θα αναδιαρθρώσει τα Πετρέλαια Καβάλας

0

Ένα στέλεχος με ιδιαίτερη εμπειρία στον ενεργειακό τομέα αναλαμβάνει διευθύνουσα σύμβουλος & country manager της Energean στην Ελλάδα. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, πρόκειται για την Κατερίνα Σάρδη, που έχει 25 έτη στον χώρο με προηγούμενο σταθμό την Grant Thornton Greece, όπου ήταν επικεφαλής του τομέα της ενέργειας. Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Energean, Μαθιός Ρήγας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση καλωσορίζουμε την Κατερίνα Σάρδη στην οικογένεια της Energean. Η Κατερίνα αναλαμβάνει τις δραστηριότητες του ομίλου στην Ελλάδα, σε μία περίοδο ιδιαίτερα σημαντική για το μέλλον του «Πρίνου», με δεδομένα την ανάγκη αναδιάρθρωσης και εξορθολογισμού της λειτουργίας του, το πρόγραμμα ανάπτυξης του κοιτάσματος «Έψιλον» και τα νέα projects που, με επίκεντρο την αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα, αλλά και το έργο της Υπόγειας Αποθήκευσης Φυσικού Αερίου στην «Νότια Καβάλα», θα καταστήσουν το συγκρότημα σε πρότυπο για τον τομέα της βιώσιμης ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Επίσης, αναμένουμε ότι, η συμβολή της στην ανάπτυξη της Energean και στην δυτική Ελλάδα θα είναι καθοριστική. Η μεγάλη της εμπειρία στα ενεργειακά ζητήματα αποτελούν εγγύηση για μία επιτυχημένη πορεία».

Ποια είναι η Κατερίνα Σάρδη

Η Κατερίνα Σάρδη άρχισε την καριέρα της στο Λονδίνο ως σύμβουλος της Hitachi σε θέματα εξαέρωσής άνθρακα και παραγωγής συνθετικού αερίου. Την περίοδο 2002-2015 διετέλεσε ειδικός επιστήμονας και επικεφαλής της Μονάδας Ενεργειακού Σχεδιασμού και Διεθνών Υποθέσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.). Από το 2015 εργάστηκε ως ενεργειακός εμπειρογνώμονας, συμβουλεύοντας ρυθμιστές, διαχειριστές υποδομών και εταιρείες, ιδίως για την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κανονιστικού πλαισίου για την ενέργεια.

Το ερευνητικό της έργο έχει δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ η ίδια έχει συμμετάσχει σε πλήθος έργων τεχνικής βοήθειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Αίγυπτο, την Τουρκία και άλλες χώρες. ‘Έχει διδάξει μεταπτυχιακά μαθήματα σε θέματα κλιματικής αλλαγής, εμπορίας εκπομπών αερίων ρύπων και μοντελοποίησης ροών και καύσης σε ελληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα για πάνω από μία δεκαετία. Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα (Ph. D) στην Μηχανική Ρευστών και Καύση Φυσικού Αερίου με εφαρμογή σε αεριοστροβιλικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Imperial College του Λονδίνου, καθώς και πτυχίο μηχανολόγου-μηχανικού, από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου & country manager της Energean στην Ελλάδα ασκούσε από τον Απρίλιο του 2020 ο Άγγελος Μαστραντώνης, ο οποίος αναλαμβάνει επικεφαλής του τομέα διοίκησης και ανθρώπινου δυναμικού στον όμιλο, για τις 9 χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η Energean.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.