Η Μ. Χατζηκωνσταντίνου είναι επικεφαλής απολιγνιτοποίησης του τομέα ενέργειας της Ν.Δ.!

0

Η Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου, πολιτεύτρια της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό Καβάλας και επικεφαλής απολιγνιτοποιήσης του τομέα ενέργειας του κόμματος, άρχισε από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας τον κύκλο των επαφών της, με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, η πρώτη συνάντηση έγινε με τον δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη, με τον οποίο συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τις δυνατότητες αξιοποίησης του γεωγραφικού, περιβαλλοντικού, υπέργειου, υπόγειου και υδάτινου πλούτου του Δήμου Παγγαίου, καθώς και για την απορρόφηση όλων των ευρωπαϊκών πόρων του «Πράσινου Ταμείου» και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στήριξης στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε.).

Είναι γνωστό ότι, ο Δήμος Παγγαίου πρωτοπορεί στον τομέα αυτό κι έχει ενταχθεί στα προγράμματα της ηλεκτροκίνησης των Δήμων, για τα οποία ενημερώθηκε η Μ. Χατζηκωνσταντίνου, ενώ έγινε ενημέρωση και για το ζήτημα της αξιοποίησης των γεωθερμικών πεδίων της περιοχής. Η Μ. Χατζηκωνσταντίνου εξήγησε ότι, το ζήτημα της ενεργειακής αυτονομίας της Ελλάδας, σε συνάρτηση με την πλήρη απολιγνιτοποίηση της, σε πρώτο στάδιο στο τέλος του 2023 και σε δεύτερο στο τέλος του 2028, καθιστά την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στον ευρωπαϊκό χάρτη για την επίτευξη της ευρωπαϊκής «Πράσινης Συμφωνίας» και την επιπλέον ευρωπαϊκή χρηματοδότηση στο πλαίσιο της Συμφωνίας της Δίκαιης Μετάβασης από τον Λιγνίτη στις Α.Π.Ε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.