Στη βράβευση των Ελλήνων καλλιτεχνών με καριέρα στο εξωτερικό, από το Ταμείο Αλληλοβοηθείας Ελλήνων Ηθοποιών, βραβεύτηκε και η Καβαλιώτισσα, Μαρία Καραβία. Ο τίτλος της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Εθνικό Θέατρο-ΡΕΧ, ήταν: «Έλληνες καλλιτέχνες σε όλη τη γη». Στην εκδήλωση έγινε παρουσίαση του ημερολογίου-λευκώματος του έτους 2020, που είναι αφιερωμένο στους Έλληνες καλλιτέχνες που εργάστηκαν και πρόβαλαν τον ελληνικό πολιτισμό τα τελευταία 150 έτη σε όλο τον κόσμο.

Η Μαρία Καραβία, αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, τιμήθηκε για την εικοσαετή πολιτιστική προσφορά της στη Γερμανία. Ιδιαίτερη στιγμή και πολύ σημαντική η αναγνώριση και η τιμή για όλους τους καλλιτέχνες που διέπρεψαν καλλιτεχνικά στο εξωτερικό Από τους σταρ του Χόλυγουντ (Σπύρο Φωκά, Θεόδωρο Ρουμπάνη, Μελίνα Μερκούρη, Κατίνα Παξινού, Ειρήνη Παππά, κ.ά.) έως τους σημερινούς, που εργάζονται από την Σουηδία μέχρι την Αφρική και από τις Η.Π.Α. μέχρι την Κίνα.

Τα έσοδα από την πώληση του επετειακού ημερολογίου (τιμή 12 ευρώ), θα διατεθούν για την ενίσχυση των ανέργων, άστεγων και αδύναμων οικονομικά ηθοποιών. Οι ενδιαφερόμενοι να αποκτήσουν το ημερολόγιο και να ενισχύσουν την πρωτοβουλία, μπορούν να τηλεφωνήσουν στο τηλ. 2103815879, ή στην Καβάλα, στο Εργαστήρι «Θεάτρου Ανάβασις» (τηλ. 6976879029), όπου διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.