Η μπάλα στην κερκίδα από το Δήμο Καβάλας

0

Όταν επί οκτώ χρόνια, σχεδόν, κωλυσιεργείς (για να μην πούμε άλλη πιο βαριά κουβέντα) και αφήνεις τον (πολύτιμο) χρόνο να περνάει ανεκμετάλλευτος, είναι φυσικό και επόμενο, να μην προλάβεις να ασχοληθείς με όλα τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί.

Ο δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία, για να κατηγορήσει το δύσκαμπτο, έντονα γραφειοκρατικό και ανάλγητο κράτος, όταν καθυστερεί να τελειώσει τα θέματα που αφορούν το Δήμο.

Για να χρησιμοποιήσουμε ένα επίκαιρο παράδειγμα, τις προάλλες τα «έχωσε» στους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών, αν δεν κάνουμε λάθος, που κρατούσαν τον φάκελο της αξιοποίησης του παλιού νοσοκομείου σε μία στοίβα φακέλων που ήταν για έλεγχο.

Και δικαίως διαμαρτυρήθηκε, εάν συνέβη κάτι τέτοιο. Δεν περιμένουμε, βεβαίως, από τους υπαλλήλους και τα στελέχη των Υπουργείων να ασχολούνται αποκλειστικά με τα προβλήματα και τα έργα της Καβάλας, αλλά όταν τους παραδίδουν ένα φάκελο «ώριμο», δεν επιτρέπεται να τον κρατάνε σε κάποιο συρτάρι, ή σε κάποια στοίβα.

Ευθύνη, όμως, έχει και ο ενδιαφερόμενος, εν προκειμένω ο Δήμος Καβάλας, αφού αν δεν ασχοληθεί και δεν ασκήσει πίεση, οι υπηρεσιακοί παράγοντες θα βάλουν άλλες προτεραιότητες.

Τι μπορούμε να πούμε, όμως, για το Δήμο Καβάλας, όταν αφήνει στο συρτάρι κάποια θέματα και μάλιστα σοβαρά, όπως είναι η ίδρυση κλιμακίου εθελοντών πυροσβεστών στη δημοτική ενότητα Φιλίππων;

Πέντε μήνες πέρασαν, είπε την περασμένη Δευτέρα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η Αναστασία Ιωσηφίδου και εκτός από την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, δεν έγινε ούτε ένα βήμα παραπάνω!

Για να προχωρήσει, όμως, ένα θέμα, πρέπει να ασχοληθεί κάποιος μ’ αυτό. Προφανώς, στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας δεν ανέλαβε κανείς το συγκεκριμένο ζήτημα να το προχωρήσει, γι’ αυτό και δεν ήξεραν τι να απαντήσουν στην Αν. Ιωσηφίδου.

Κι επειδή δεν είχε γίνει τίποτα, επιχείρησαν να «ρίξουν το μπαλάκι» στην Πυροσβεστική Υπηρεσία!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.