Να θυμίσουμε στον βουλευτή Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κώστα Μορφίδη, ότι το «σενάριο» της συμμετοχής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στην ίδρυση του λεγόμενου Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, προέκυψε μετά το «ναυάγιο» της διαβούλευσης με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Τότε, ο «έξυπνος» υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, πρότεινε να γίνει συζήτηση με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κεντρικής Μακεδονίας. Αφού ολοκληρώθηκε η διαβούλευση αυτή, προέκυψε ενδιαφέρον και από το «Αλεξάνδρειο» Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης να συμμετέχει στο εγχείρημα!

Επίσης, σε όλη τη διάρκεια των παραπάνω διαβουλεύσεων δεν συμμετείχαν, ούτε ζητήθηκε η άποψη των τοπικών αρχών και φορέων (Περιφέρειες, Δήμοι, Επιμελητήρια, κ.λπ.). Η συζήτηση έγινε μόνο μεταξύ των διοικήσεων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, οι οποίες δεν εκπροσωπούν τις τοπικές κοινωνίες. Μερικοί καθηγητές, επομένως, αξιοποίησαν την πρόταση του υπουργού, για να ιδρύσουν ένα Πανεπιστήμιο!


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.