Η μη υπουργοποίηση Καβαλιώτη βουλευτή

0

Παλιότερα, όχι πολύ παλιά, όταν επρόκειτο να γίνει ένας ανασχηματισμός της κυβέρνησης, στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ασχολούμασταν με το αν θα υπουργοποιηθεί κάποιος από τους τοπικούς βουλευτές.

Ο τελευταίος ανασχηματισμός που έκανε ο Αντώνης Σαμαράς, όμως, «πέρασε στα ψιλά» σε τοπικό επίπεδο.

Ίσως επειδή δεν πιστεύαμε ότι έχει πιθανότητες να συμμετέχει στην κυβέρνηση κάποιος από τους βουλευτές του Νομού Καβάλας.

Και πώς να έχει, θα πείτε, όταν και οι τέσσερις «δεν γεμίζουν το μάτι».

Είναι πρωτοφανές, πάντως και οι τέσσερις βουλευτές να ανήκουν σε ένα από τα δύο συγκυβερνόντα κόμμα και κανείς να μην κατέχει, έστω, τη θέση υφυπουργού σε ένα Υπουργείο.

Θυμόμαστε, σε παλιότερους ανασχηματισμούς, ότι υπήρχαν διαμαρτυρίες από την τοπική κοινωνία για τον αποκλεισμό των Καβαλιωτών βουλευτών.

Αυτή τη φορά, όμως, σιωπή. Δεν θεωρείται μείζον θέμα, πλέον, η υπουργοποίηση κάποιου ντόπιου βουλευτή.

Ο Γιώργος Καλαντζής, άλλωστε, έγινε υπουργός, αλλά σε ένα Υπουργείο (Μακεδονίας-Θράκης) που ενώ θα έπρεπε να είναι πολύ σημαντικό, λόγω των ανοιχτών εθνικών θεμάτων, καταργήθηκε και επειδή υπήρξε αντίδραση επανασυστάθηκε, αλλά παραμένει «βιτρίνα».

Ο Γιώργος αρκέστηκε στην τιμητική, όπως είπε, θέση του β΄ αντιπροέδρου (ούτε καν α΄) του Κοινοβουλίου και έχει ξεπεράσει την Μαριάννα Βαρδινογιάννη, την πρέσβειρα καλής θελήσεως, στα ταξίδια στο εξωτερικό.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε σε προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα, ως υφυπουργός, αλλά όταν ο Α. Σαμαράς «έβγαλε την υποχρέωση» δεν τον ξαναπροτίμησε.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης, είναι ο μόνος, ομολογούμε, από τους ντόπιους βουλευτές που δείχνει μία φιλότιμη κινητικότητα, αλλά δεν έχει τη «στόφα» του πολιτικού. Δεν είναι, αυτό που λέμε, πολιτικός καριέρας (όπως ο Άδωνις π.χ.).

Όσον αφορά τον Ντίνο Κλειτσιώτη, αυτός ήθελε να γίνει δήμαρχος Καβάλας, υπουργό θα τον έκανε ο Αντωνάκης;

Πάντως, στον επόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, η Καβάλα δικαιούται να έχει, τουλάχιστον, έναν υφυπουργό Π.Ε.Κ.Α. (Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής), αφού θα γίνει «ενεργειακός κόμβος».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.