Η μη πρόβλεψη παράλληλου δρόμου της Παράκαμψης, βασανίζει την πόλη της Καβάλας

0

Βασανιστικό ήταν το τριήμερο που πέρασε με την διέλευση όλων των οχημάτων που κανονικά θα περνούσαν από την Εγνατία οδό, μέσα από το κέντρο της Καβάλας. Η αποκατάσταση της Εγνατίας οδού από τις κατολισθήσεις που συνέβησαν λόγω των έντονων και συνεχών βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών, υποχρέωσε τις αρχές να εκτρέψουν την κυκλοφορία μέσα από το κέντρο της πόλης της Καβάλας. Αν και ήταν καθημερινότητα, στο παρελθόν, για την πόλη της Καβάλας, η μεγάλη αυτή κυκλοφορία, τώρα οι καβαλιώτες ενοχλούμαστε ακόμη και από αυτήν την περιστασιακή διέλευση των μεγάλων οχημάτων διεθνών μεταφορών.

Γνωρίζουμε ότι στις εθνικές οδούς, είναι υποχρέωση των μελετητών, να σχεδιάζουν παράλληλους δρόμους, όπου δεν υπάρχουν, για να διοχετεύεται η κυκλοφορία από εκεί, σε τέτοιες περιπτώσεις που χρειάζεται και κλείσει (στην προκειμένη περίπτωση) η Εγνατία οδός. Αυτοί που το γνώριζαν, τότε που σχεδιάστηκε η Παράκαμψη της Καβάλας, θα έπρεπε να αντιδράσουν και να μην δεχθούν η εναλλακτική διέλευση να περνάει μέσα από την πόλη. Και βέβαια, αυτό, δεν είναι το μόνο πρόβλημα που έχει ο κατασκευή αυτού του τμήματος της Εγνατίας οδού, από τον Άγιο Σίλα μέχρι την Άσπρη Άμμο (κι όχι Άσπρα Χώματα).

Είναι δρόμος, στον οποίο ακολουθήθηκε η παλιά λογική κατασκευής των επαρχιακών δρόμων, με ανηφόρες, κατηφόρες, και πολλές στροφές. Βέβαια, τότε που είχε εγκριθεί η χρηματοδότηση, δεν προλάβαιναν να ξανασχεδιάσουν το δρόμο, γιατί θα χανόταν η χρηματοδότηση, όπως, είχε δηλώσει, ο τότε Πρόεδρος της Εγνατίας οδού Γιώργος Οικονόμου από την Θάσο και γι’ αυτό προτίμησαν να κατασκευάσουν την Περιμετρική με τον παρωχημένο σχεδιασμό. Το θέμα όμως είναι, πως κάποτε θα πρέπει αυτό να διορθωθεί, δεδομένου, ότι ο δρόμος έχει πολλούς κινδύνους και ιδιαίτερα στο σημείο πιο πάνω από τον Άγιο Σίλα έχουν γίνει πολλά ατυχήματα και δυστυχήματα, όπου χάθηκαν πολλές ζωές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.