Η μετονομασία της ομάδας μπάσκετ της Καβάλας

0

Δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστο το ρεπορτάζ που δημοσίευσε η τοπική εφημερίδα «Χρονόμετρο», με θέμα την μετονομασία της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας.

Το θέμα έχει προχωρήσει πολύ, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ και ήδη κατατέθηκε φάκελος στο Ειρηνοδικείο Καβάλας. Ο συντάκτης (του ρεπορτάζ), μάλιστα, παρουσίασε και το νέο έμβλημα της ομάδας, το οποίο φιλοτέχνησε συντοπίτης γραφίστας.

Τόσο η αλλαγή της ονομασίας, όσο και η έγκριση του εμβλήματος, σημειώνει τέλος ο συντάκτης, θα αποφασιστούν από τον πρόεδρο της Κ.Α.Ε., Κώστα Παπακωνσταντίνου.

Εκείνο που μας έκανε εντύπωση, αρνητική ομολογούμε, είναι ότι η ονομασία και το έμβλημα του συλλόγου θυμίζουν Α.Ο. «Καβάλα».

Γνωρίζουν, πολύ καλά, οι υποστηρικτές της πρότασης αυτής κι αν δεν το γνωρίζουν τους ενημερώνουμε, ότι η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας προήλθε από τη διάλυση των ανδρικών τμημάτων τριών σωματείων, του Α.Ο. «Καβάλα», του Σ.Α.Κ. «Αστέρας» και του Γ.Α.Σ. «Ηρακλής» Ποταμουδίων.

Ο σκοπός που ιδρύθηκε το νέο σωματείο, το οποίο ονομάστηκε Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, ήταν να αγωνιστεί μία ομάδα της Καβάλας στις υψηλές εθνικές κατηγορίες (Α2 ή Α1 εθνική κατηγορία).

Το 2008, ο στόχος αυτός έγινε πραγματικότητα, όχι αγωνιστικά, αλλά με την «απορρόφηση» της ομάδας του Πανοράματος Θεσσαλονίκης, η οποία ανήλθε στην Α1 εθνική κατηγορία.

Κοντολογίς, η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας είναι ένα σωματείο που δεν έχει σχέση με τα τρία σωματεία που συνενώθηκαν πριν από μία δεκαετία.

Όσοι, λοιπόν, επιθυμούν την επανίδρυση του τμήματος καλαθοσφαίρισης του Α.Ο. «Καβάλα», μπορούν να απευθυνθούν στο διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη και να καταθέσουν το αίτημά τους.

Η Ε.Κ.Καβάλας δημιουργήθηκε για να «ενώσει» τις δυνάμεις της τοπικής καλαθοσφαίρισης και όχι για να τις διαιρέσει.

Εάν η προσπάθεια αυτή δεν στηριχτεί, να είναι σίγουροι αυτοί που την υποδαυλίζουν, ότι σύντομα θα επιστρέψουμε στα «πέτρινα χρόνια», που η Καβάλα είχε τρεις και τέσσερις ομάδες, οι οποίες αγωνίζονταν στη Γ΄ εθνική κατηγορία και στο περιφερειακό πρωτάθλημα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.