• Είμαι σίγουρος, καρντάσια, ότι η «σφήνα» του Γιάννη Πασχαλίδη, για να παραχωρηθεί η παλιά καπναποθήκη «Κούφλερ» στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας, θα μπλοκάρει την αξιοποίηση του ακινήτου, το οποίο αποτελεί κληρονομιά για την πόλη, όπως δήλωσε ο βουλευτής.
  • Εγώ αναρωτιέμαι για το ξαφνικό ενδιαφέρον του Γιάννη Πασχαλίδη, ο οποίος βλέπει τόσα χρόνια την «κληρονομιά» αυτή να ρημάζει, αλλά μετά τη συνάντησή του με την υπουργό πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και τη συζήτηση με τοπικούς φορείς που έκανε (με την Εφορεία Αρχαιοτήτων προφανώς, αλλά και με ποιους άλλους;), διαπίστωσε την ανάγκη να αξιοποιηθεί το κτίριο.
  • Το έγγραφο αίτημα που κατέθεσες Γιάννη, καρντάσι μου, στους παράγοντες του Υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, στο οποίο ανήκει η παλιά καπναποθήκη, είναι δικό σου, ή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας; Διότι υπάρχει διαφορά.
  • Εφόσον το ακίνητο είναι του ελληνικού δημοσίου και το ζητάει μία Υπηρεσία του ελληνικού δημοσίου, γιατί χρειάζεται η παρέμβαση ενός βουλευτή για να γίνει η παραχώρηση;
  • Δεν μπορούσε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας να υποβάλλει εγγράφως το αίτημα στο Υπουργείο πολιτισμού; Και στη συνέχεια, η υπουργός, Λίνα Μενδώνη, να μεταφέρει το αίτημα στον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων; Οι υπουργοί θα τα βρούνε μεταξύ τους.
  • Όσον αφορά το ντεμέκ ενδιαφέρον της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας για την καπναποθήκη, προκειμένου να φυλάσσονται τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής, θα σχολιάσω το εξής. Υπάρχουν κι άλλα ακίνητα του ελληνικού δημοσίου, που βρίσκονται σε καλύτερη θέση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό που προαναφέρθηκε.
  • Το κτίριο του παλιού Εθνικού Οργανισμού Καπνού (Ε.Ο.Κ.), στη φωτογραφία, που απέχει μερικές δεκάδες μέτρα από το κτίριο που στεγάζεται η Εφορεία Αρχαιοτήτων στο κέντρο της πόλης (και όχι στο Περιγιάλι). Κι αυτό ανήκει στο Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων και όταν μεταφερθεί το μουσείο καπνού στη δημοτική καπναποθήκη, θα «αδειάσει» ένας σημαντικός χώρος.
  • Γιατί δεν πιέζει η Λίνα Μενδώνη τον Δήμο Καβάλας, να ολοκληρώσει την μεταφορά του μουσείου καπνού, ώστε να στεγαστούν τα αρχαιολογικά ευρήματα στο πρώην κτίριο Ε.Ο.Κ., όπου θα αναδειχτεί (πολύ καλύτερα) το έργο των αρχαιολόγων στο ευρύ κοινό; Οεο!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.