Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016, στο Διαλεκτό Δήμου Νέστου, πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση για τα είκοσι χρόνια του Οδηγικού Κέντρου «ΑΝΝΑ και ΤΑΚΗΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ». Ο χώρος πανέμορφος και ιδανικός για κάθε ηλικία, πληροί τις προϋποθέσεις για επιτυχημένες διοργανώσεις Οδηγικού και όχι μόνο χαρακτήρα. Παλιές σειρές στελεχών, απλοί ναυτοδηγοί και οδηγοί ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και μαζί με τα σημερινά στελέχη, ναυτοδηγούς, οδηγούς, πουλιά και αστέρια, γονείς, εκπρόσωπους φορέων, συνεργάτες, κατοίκους της Κοινότητας και υποστηρικτές, γιόρτασαν και παράλληλα τίμησαν τους δύο ανθρώπους των οποίων τα ονόματα φέρει το Κέντρο και για όλα όσα πρόσφεραν στον Οδηγισμό της Καβάλας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος, Τάσος Μεταξάς, οι αντιδήμαρχοι Καθαριότητας και Τεχνικών Έργων του Δήμου Νέστου, Μιχάλης Αργυράκης και Νίκος Βασιλειάδης, η πρόεδρος της Κοινότητας Διαλεκτού, Παναγιώτα Γκιανοπούλου, ο πρώην δασάρχης Καβάλας, Δημήτριος Παπαδόπουλος, στελέχη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, εκπρόσωποι συλλόγων κ.ά. Την εκδήλωση συντόνισε η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, Θώμη Αγγέλου, η οποία σε συνεργασία με τις Κλέμον Μπόλλε (υπεύθυνη εστίας) και Έλενα Ζουμπουλίδου (έφορο) είχαν την ευθύνη της διοργάνωσης, που άρχισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη της Άννας και του Τάκη Δεληγιάννη.
Η πρόεδρος του Τοπικού Τμήματος Καβάλας, Ελένη Αποστολίδου, ευχαρίστησε όλες και όλους που συνέδεσαν το όνομά τους με τη δημιουργία και λειτουργία του «κοσμήματος» του Τ.Τ. Καβάλας του Σ.Ε.Ο., του Οδηγικού Κέντρου στο Διαλεκτό και τόνισε ότι: «Είμαστε περήφανοι, γιατί είχαμε και έχουμε συμπαραστάτες και συνοδοιπόρους όλους εσάς, που ενισχύετε και βοηθάτε το έργο μας. Γνωρίζουμε ότι θα σας έχουμε πάντα κοντά μας, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε και να σας υποσχεθούμε ότι, παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες, θα συνεχίσουμε το έργο μας της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης». Η Φωτούλα Τουλκίδου, που επί δικής της θητείας ως εφόρου «γεννήθηκε» η ιδέα της παραχώρησης του δημοτικού σχολείου Διαλεκτού στο Τ.Τ. Καβάλας, αναφέρθηκε στο ιστορικό, επισημαίνοντας τη μεγάλη συμβολή του πρώην νομάρχη Καβάλας, Γ. Καρατζιώτη, «γέννημα» του Διαλεκτού Δήμου Νέστου.
Ακολούθησε προβολή με φωτογραφίες από τις αμέτρητες κατασκηνώσεις, εκπαιδεύσεις, διοργανώσεις και δράσεις τοπικού, πανελλήνιου και διεθνούς επιπέδου, που φιλοξενήθηκαν τα είκοσι χρόνια λειτουργίας στο Οδηγικό Κέντρο. Ένα υπαίθριο εργαστήριο μεταξοτυπίας χάρισε στους παρευρισκόμενους τη συλλεκτική πάνινη τσάντα με το λογότυπο των είκοσι χρόνων. Στη συνέχεια, η έφορος, Έλενα Ζουμπουλίδου, άναψε την πυρά σηματοδοτώντας και τυπικά την έναρξη της Οδηγικής περιόδου 2016-2017, ενώ η λήξη έγινε με το καθιερωμένο τραγούδι, τον «κρίκο». Με τη λήξη της εκδήλωσης, οι καλεσμένοι απόλαυσαν τα υπέροχα εδέσματα του μπουφέ, που επιμελήθηκαν η έφορος με τα στελέχη, συνοδεία μιας κιθάρας κι ενός συνθεσάιζερ τραγούδησαν γνωστά Οδηγικά τραγούδια, ενώ δημιουργικά εργαστήρια και Οδηγικά παιχνίδια απασχόλησαν τα μικρά μέλη της παρέας. Θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς της εκδήλωσης: TU VUNU, ΚΕΛΛΑΡΙ ΔΙΑΛΕΚΤΟ, EUROPROVOLI, ΘΩΜΗ ΑΓΓΕΛΟΥ graphics+design.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.