Θετικός στην μεταφορά του μουσείου κέρινων ομοιωμάτων του Θόδωρου Κοκκινίδη, από τα Κηπιά στην Καβάλα, είναι ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, ο οποίος πρότεινε, μάλιστα, να στεγαστεί το μουσείο στο παλιό δικαστικό μέγαρο. Είμαστε βέβαιοι ότι το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ., που διαχειρίζεται το συγκεκριμένο ακίνητο του ελληνικού δημοσίου, θα ενθουσιαστεί με την πρόταση του δημάρχου και θα παραχωρήσει αμέσως το παλιό Πρωτοδικείο Καβάλας!

Εμείς θα καταθέσουμε μία πιο πρακτική πρόταση. Να στεγαστεί το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων, εφόσον συμφωνεί ο Θ. Κοκκινίδης να μεταφερθεί στην Καβάλα, στο ισόγειο της ανακαινισμένης Μεγάλης Λέσχης, η οποία έχει παραχωρηθεί στον Δήμο. Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι το μουσείο αυτό είναι «πόλος έλξης» επισκεπτών. Όπως είναι «πόλος έλξης» η Μεγάλη Λέσχη, που είναι «ετοιμοπαράδοτη» και το μουσείο θα «στηθεί» αμέσως! Αντιθέτως, θα χρειαστεί χρόνος για να ικανοποιηθεί, αν ικανοποιηθεί, το αίτημα παραχώρησης του παλιού Πρωτοδικείου στον Δήμο Καβάλας. Αλλά και αρκετά χρήματα, για την ανακαίνιση του εγκαταλελειμμένου κτηρίου.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.