Η Καθολική εκκλησία Καβάλας καλεί τους Καβαλιώτες, να παρευρεθούν στις λατρευτικές συνάξεις της Μεγάλης Εβδομάδας, που θα τελεστούν στον ιερό Καθολικό ναό Αγίου Παύλου στην οδό Κύπρου 6 σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

26 Απριλίου 2019, Μεγάλη Παρασκευή: 18:00 Ακολουθία του Δρόμου του Σταυρού, 18:30 Ακολουθία των Παθών

27 Απριλίου 2019, Μεγάλο Σάββατο: 21:00 Πασχαλινή Θεία Λειτουργία της Ανάστασης

28 Απριλίου 2019, Κυριακή του Πάσχα: 10:00 Πανηγυρική Θεία Λειτουργία

Επίσης, κάνει γνωστό ότι, το Καθολικό Πάσχα στην Ελλάδα εορτάζεται μαζί με το Ορθόδοξο, με ειδική άδεια του Πάπα και αυτό γίνεται για λόγους πρακτικούς (άδειες σε δουλειές, διακοπές των Καθολικών μαθητών στο σχολείο κ.λπ.), αφού στην Ελλάδα οι επίσημες αργίες ακολουθούν το Ορθόδοξο Πάσχα. Οι παραπάνω συνάξεις, είναι «ανοιχτές» για οποιονδήποτε ενδιαφέρετε να τις παρακολουθήσει και να γνωρίσει την Καθολική Εκκλησία.

-Δρόμος του Σταυρού: Στις Καθολικές εκκλησίες, η Ακολουθία του Δρόμου του Σταυρού (Via Crucis) τελείται κάθε Παρασκευή με την έναρξη της Σαρακοστής έως και την Μεγάλη Παρασκευή. Ο Δρόμος του Σταυρού αποτελείται από 14 Στάσεις, οι οποίες αποτυπώνονται σε 14 εικόνες που υπάρχουν εντός κάθε Καθολικού ναού και παρουσιάζουν το δρόμο του μαρτυρίου (Via Dolorosa) του Χριστού, από την ώρα που καταδικάζεται σε θάνατο έως και τον ενταφιασμό του. Η Ακολουθία αυτή, θεωρείται η κυριότερη ευλάβεια του Θείου Πάθος και έχει καταγωγή από την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου, όπου Χριστιανοί προσκυνητές διέρχονταν από την οδό του Μαρτυρίου της Ιερουσαλήμ προσευχόμενοι μέχρι και την τελευταία Στάση της πορείας του Ιησού προς τον Γολγοθά.

Η Ακολουθία τελείται ως εξής: ο ιερέας, μαζί με κάποιο λαϊκό, κρατώντας τον Σταυρό, ξεκινούν από την Πρώτη Στάση και προχωρώντας μέσα στο ναό καταλήγουν στη 14η Στάση (δηλαδή στην 14η εικόνα). Σε κάθε Στάση, διαβάζονται προσευχές και ψάλλονται ύμνοι αφιερωμένοι στον πόνο της Παναγίας, από τον ιερέα και τους πιστούς.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.