Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας της Ευρώπης, στις 9 Μαΐου, το Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης πραγματοποίησε εκδηλώσεις σε όλη την Περιφέρεια. Το επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν η νέα γενιά, οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην πόλη της Δράμας, το στέλεχος του Κέντρου, Στέλλα Ανδριοπούλου, γιόρτασε την ημέρα της Ευρώπης στο 17ο νηπιαγωγείο Δράμας, στο 14ο δημοτικό σχολείο Δράμας και στο 1ο Γυμνάσιο Δράμας. Μάλιστα, στο 1ο Γυμνάσιο οι μαθητές ζωγράφισαν στα χέρια τους τις σημαίες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ «γέμισαν» τον ουρανό με μπλε μπαλόνια.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, το στέλεχος του Κέντρου, Δημήτρης Σπιτσέρης, επισκέφτηκε το νησί της Θάσου και συγκεκριμένα τα Γυμνάσια των Λιμεναρίων και του Λιμένα. Οι μαθητές της Γ τάξης ενημερώθηκαν για την ημέρα της Ευρώπης, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης και πήραν αναμνηστικά δώρα.

Στην Ξάνθη, ο επικεφαλής του Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης παρευρέθηκε στο 1ο Γενικό Λύκειο, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Σχολεία πρέσβεις του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» μίλησαν με την ευρωβουλευτή, Μαρία Σπυράκη. Στην βίντεο κλήση συμμετείχαν και μαθητές από το Γενικό Λύκειο Χρυσούπολης, το οποίο συμμετέχει στο ίδιο πρόγραμμα.

Στην Κομοτηνή, τέλος, τα στελέχη Δήμητρα Δορουγιδένη και Ηράκλεια Γκατζίνη, πραγματοποίησαν εκδήλωση στην κεντρική πλατεία. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν κάποια από τα έργα μαθητών του μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Τζελάλ Μπαγιάρ, το οποίο συμμετέχει στο πρόγραμμα «Σχολεία πρέσβεις του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Ανάμεσα στα έργα, ήταν και αυτό της Αμέτ Τζερέν, με θέμα την ειρήνη, το οποίο αυτή την περίοδο φιλοξενείται στην Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.