Η Δέσποινα Ανδρανιώτη, σπουδάστρια μονωδίας στην τάξη της καθηγήτριας Σιρανούς Τσαλικιάν, του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, έλαβε μέρος επιτυχώς στις ακροάσεις για το ART CAMPUS 2018 «Η Αριάδνη στους Δελφούς». Οι ακροάσεις πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώπιον επιτροπής που αποτελούσαν διακεκριμένοι επιστήμονες και καλλιτέχνες: Αλέξανδρος Χαρκιολάκης (μουσικολόγος, διευθυντής συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής»), Πάρις Μέξης (σκηνογράφος, σκηνοθέτης, ενδυματολόγος, συγγραφέας), Δημήτρης Μπουζάνης (πιανίστας, μαέστρος χορωδίας “MUSICA” συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής»), Τάσης Χριστογιαννόπουλος (βαρύτονος).

Το δελτίο Τύπου αναφέρει ακόμα τα εξής: «Ανάμεσα στους δεκαπέντε έλληνες τελειοφοίτους και αποφοίτους μονωδίας (18 έως 28 ετών) που επελέγησαν, ήταν και η Καβαλιώτισσα μαθήτρια του Δ.Ω.Κ. Η Δέσποινα θα έχει την μοναδική ευκαιρία, να λάβει μέρος εντελώς δωρεάν σε αυτό το επταήμερο δραματοποιημένο μουσικό εργαστήριο, που θα διεξαχθεί το διάστημα 16-22 Ιουλίου 2018 στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών. Εκεί, οι νέοι λυρικοί τραγουδιστές, θα εξοικειωθούν με τα βασικότερα στάδια προετοιμασίας μιας σκηνικής παραγωγής, εστιάζοντας στο μουσικό και στο υποκριτικό μέρος. Η ενασχόλησή τους με το μαδριγάλι Lamento dArianna” (Ο Θρήνος της Αριάδνης) του Κλάουντιο Μοντεβέρντι, θα κορυφωθεί με την παρουσίαση του έργου ενώπιον κοινού στους Δελφούς.

Τη σκηνοθετική-σκηνική επιμέλεια θα έχει ο Πάρις Μέξης, την μουσική προετοιμασία ο Δημήτρης Μπουζάνης και την μουσική διδασκαλία ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος. Το Art Campus πραγματοποιείται από τον σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής», με την ευγενική χορηγία της οικογένειας Γ. και Φ. Λιβανού και με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών. Την καλλιτεχνική εποπτεία έχει η Έφη Αβέρωφ-Μιχαηλίδου (αντιπρόεδρος διοικητικού συμβουλίου και υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής»). Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Δέσποινα Ανδρανιώτη είναι παράλληλα φοιτήτρια του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς και τελειόφοιτος βιολιού του Δ.Ω.Κ. στην τάξη της καθηγήτριας Ζλάτκας Ζλάτεβα. Στα τέλη Ιουνίου, μάλιστα, θα δώσει τις πτυχιακές εξετάσεις στο βιολί».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.