Η μαζική διεκδίκηση έχει αποτέλεσμα

0

Η αντίδραση και η διαμαρτυρία των τοπικών κοινωνιών, για την υποβάθμιση της θαλάσσιας συγκοινωνίας στο βόρειο Αιγαίο, έφερε αποτέλεσμα.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου πιέστηκε και τελικά υπέγραψε την έκπτωση, αρχικά, της «Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου» και χθες (Τετάρτη) τη συμφωνία με την εταιρεία Hellenic Seaways, η οποία θα δρομολογήσει στη γραμμή Καβάλα-Λήμνο-Μυτιλήνη-Χίο-Σάμο, το πλοίο της «Νήσος Μύκονος», έως ότου γίνει ο διαγωνισμός για την ανάθεση των δρομολογίων.

Πρέπει, λοιπόν, να καταλάβουμε, ότι χωρίς διεκδίκηση δεν θα αλλάξουν τα κακώς κείμενα και δεν θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής μας.

Όσο πιο μαζική είναι αυτή η διεκδίκηση, τόσο μεγαλύτερη είναι η πίεση που ασκείται προς τα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Κι όποιος (πολιτικός, ή υπηρεσιακός παράγοντας) αγνοήσει τη βούληση του λαού, θα κάνει πολύ μεγάλο σφάλμα.

Και ο άγιος θέλει φοβέρα, όπως λέει ο σοφός λαός σ’ αυτές τις περιπτώσεις.

Ας τολμούσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης να αγνοήσει τους πολίτες των νησιών του βόρειου Αιγαίου και της βόρειας Ελλάδας και θα έβλεπε τη συνέπεια της αδιαφορίας του.

Περιμένουμε την αυριανή συνάντηση στην Αθήνα για τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου T.A.P., για να μάθουμε εάν το θέμα, με την όδευσή του από τα τενάγη Φιλίππων και γη υψηλής παραγωγικότητας, θα λήξει οριστικά, όπως είπε ο Γιώργος Καλαντζής την περασμένη Παρασκευή στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καβάλας.

Ευχόμαστε η συνάντηση αυτή να έχει αποτέλεσμα και αυτό να είναι θετικό για τα συμφέροντα των ντόπιων αγροτών και της τοπικής κοινωνίας γενικότερα.

Ο αγωγός T.A.P., όπως και ο πλωτός σταθμός Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στον κόλπο της Καβάλας, είναι δύο ακόμα παραδείγματα, πρόσφατα, που δείχνουν πως όταν υπάρχει σύμπνοια, ενότητα και συνεργασία μεταξύ των τοπικών φορέων και των πολιτών, είναι πολύ δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο, να επιβληθεί οποιαδήποτε αρνητική απόφαση.

Ας είναι, λοιπόν, η αυριανή συνάντηση στην Αθήνα, η τελευταία για την επίλυση της διαφοράς στη χάραξη του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.