Ο Δήμος Καβάλας ανακοίνωσε μία σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, τα οποία αναφέρονται στο ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Μέριμνα για την απρόσκοπτη λειτουργία της Υπηρεσίας καθαριότητας, των κοινωνικών Υπηρεσιών, της Δ.Ε.Υ.Α., της Τεχνικής Υπηρεσίας, του Τμήματος ηλεκτροφωτισμού, της Δημοτικής Αστυνομίας, του Κ.Ε.Π. (στο ισόγειο του Διοικητηρίου Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας) και του Ληξιαρχείου.

Υπηρεσία καθαριότητας

Εργάζεται σχεδόν όλο το προσωπικό, καθώς δόθηκαν μόνο 8 άδειες ειδικού σκοπού, πρόσληψη 20 ατόμων ως συνοδά πληρώματα απορριμματοφόρων, δημοσιοποίηση κανόνων ορθής διαχείρισης απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών.

Κοινωνικές Υπηρεσίες

Λειτουργία κοινωνικής δομής ψυχολογικής στήριξης και εξυπηρέτησης ευπαθών ομάδων (τηλεφωνικό κέντρο 2513500000), με τη συμμετοχή των εργαζομένων του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, του Κέντρου Νεότητας, των Κ.Α.Π.Η. και των παιδικών σταθμών, τακτοποίηση αστέγων (ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 07:00-19:00 και Σαββατοκύριακο 08:30-14:30).

Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Επιδιόρθωση βλαβών, αναστολή των προσαυξήσεων στους λογαριασμούς και της διακοπής νερού σε όλους τους καταναλωτές, αλλαγή του τρόπου πληρωμής των λογαριασμών (πάγια εντολή και web banking), διατήρηση των ρυθμίσεων.

Τεχνική Υπηρεσία

Aποκαταστάσεις επικίνδυνων σημείων (ολοκλήρωση εργασιών στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης).

Τμήμα ηλεκτροφωτισμού

Αντικατάσταση καμένων λαμπτήρων.

Δημοτική Αστυνομία

Διενέργεια ελέγχων για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων, ενημέρωση των πολιτών για τις δυνατότητες εξυπηρέτησης των καθημερινών αναγκών τους από τις δημοτικές Υπηρεσίες.

Κ.Ε.Π.-Ληξιαρχείο

Συνέχιση της λειτουργίας κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Ακόμα: 1) συνεργασία των αρμόδιων Υπηρεσιών με τους κτηνιάτρους, για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων, 2) εφαρμογή των οδηγιών του Υπουργείου εσωτερικών, για τη χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού στο προσωπικό όλων των Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας, 3) μετακίνηση προσωπικού από τις Υπηρεσίες που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, 4) αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας με το κοινό, προκειμένου να αποτραπεί η προσέλευση στο Δημαρχείο, 5) απολύμανση αθλητικών εγκαταστάσεων και δημόσιων χώρων, 6) οργάνωση και λειτουργία των συλλογικών οργάνων (δημοτικό συμβούλιο και επιτροπές) με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων, 7) προμήθεια απολυμαντικών υλικών για την τροφοδοσία των δημοτικών Υπηρεσιών με ειδικά μέσα προστασίας, 8) αναστολή λειτουργίας παιδικών χαρών, πάρκων και χώρων αναψυχής, 9) προβολή ενημερωτικών μηνυμάτων και χρηστικών πληροφοριών μέσα από το site του Δήμου και τον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, 10) αποστολή επιστολής προς τον υπουργό μετανάστευσης και ασύλου, για την πλημμελή εφαρμογή των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, στο παλιό στρατόπεδο «Ασημακοπούλου», 11) ακύρωση όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων και των πολιτιστικών εκδηλώσεων, από τις 10 Μαρτίου και μέχρι νεοτέρας (Cosmopolis, Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία, Kavala Air Sea Show), 12) μέριμνα για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, με τη διοργάνωση διαγωνισμού συγγραφής παραμυθιού από τη δημοτική βιβλιοθήκη και την παρακολούθηση μαθημάτων για τους σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου, με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων, 13) δημιουργία δικτύου εθελοντών για τη στελέχωση των κοινωνικών Υπηρεσιών (ειδική φόρμα στην ιστοσελίδα της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», ομάδα στο FB), 14) επεξεργασία σχεδίου αντιμετώπισης ακραίων καταστάσεων, 15) συνεργασία με τους φορείς που έχουν επιφορτιστεί με την ευθύνη λήψης συγκεκριμένων μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, ενημέρωση φορέων και παρατάξεων και ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης, 16) συχνή επικοινωνία του δημάρχου με τους φορείς της κεντρικής εξουσίας, την Περιφέρεια, τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Καβάλας και τον νομίατρο, για την άμεση εξειδίκευση των μέτρων προστασίας, 17) επαφή με τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. (Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας), για την περεταίρω οικονομική ενίσχυση των Ο.Τ.Α. (Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης) από την Πολιτεία, 18) προσαρμογή των αναγκών του Δήμου στις απαιτήσεις της τρέχουσας περιόδου και εξοικονόμηση πόρων, για την ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών και των Νομικών Προσώπων, μετά το πέρας της υγειονομικής κρίσης, 19) ενημέρωση των επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, για τις ενέργειες που προέβη ο Δήμος, προκειμένου να προστατευτούν οι πολίτες από την πανδημία, 20) διαρκής επικοινωνία με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, για την καταγραφή των αιτημάτων και την παροχή οδηγιών αντιμετώπισης της νόσου.

-Εφαρμογή μέτρων οικονομικής ελάφρυνσης επιχειρήσεων και νοικοκυριών

-Απαλλαγή ανταποδοτικών τελών (τέλη καθαριότητας και φωτισμού-φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων)

-Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων

-Απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων (5%)

-Απαλλαγή καταβολής τελών επί των ακαθάριστων εσόδων των καταστημάτων (0,5%)

-Αναστολή καταβολής ενοικίων των επιχειρήσεων που δεν λειτουργούν

-Αναστολή καταβολής οικονομικής συμμετοχής γονέων (τροφείων) στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, για το διάστημα που παραμένουν κλειστοί».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.