Πρόταση για συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο της αύξησης των διοδίων στην Εγνατία οδό κατέθεσε ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση». Ο επικεφαλής, Χρήστος Τρέλλης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι, Θόδωρος Συμεωνίδης και Γιάννης Στεφανίδης, καλούν τον πρόεδρο του συμβουλίου και τον περιφερειάρχη να εισάγουν στην προσεχή συνεδρίαση το συγκεκριμένο θέμα, στέλνοντας την ακόλουθη επιστολή: «Νέα απαράδεκτη αύξηση των διοδίων ανακοινώθηκε από την Εγνατία Οδό Α.Ε., με την σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Η απόφαση αυτή αποτελεί εμπαιγμό και κοροϊδία προς τον λαό και τους εργαζόμενους της Περιφέρειας. Τα διόδια είναι μέρος του πολέμου που έχουν εξαπολύσει κατά του λαού όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση για την φόρο-ληστεία του λαού, για να προστατέψουν τα τεράστια κέρδη των μονοπωλίων. Είναι πάγια η τακτική όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων και της σημερινής, που από την μία φορολογούν τον λαό και από την άλλη, όταν κατασκευάζουν δρόμους, τον βάζουν να τους ξανά πληρώνει από την αρχή διπλά και τριπλά. Είναι η πολιτική του χαρατσώματος του λαού και της υπεράσπισης των συμφερόντων των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων.

Για να ανατραπεί αυτή η πολιτική χρειάζεται οργανωμένος αγώνας και συμμαχία των εργαζομένων με τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους στις πόλεις και στα χωριά κατά των κομμάτων και της εξουσίας των μεγαλοβιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών. Η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ότι έχουμε πληρώσει και πληρώνουμε πανάκριβα την κατασκευή των δρόμων. Είναι δικαίωμα των εργαζομένων και υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να έχουμε δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές συγκοινωνίες και δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους. Η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» καλεί τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα της περιοχής, να διεκδικήσουν:

-Να ματαιωθεί η κατασκευή των νέων διοδίων ακυρώνοντας κάθε αντιλαϊκή συμφωνία που εκχωρεί τους οδικούς άξονες στους ιδιώτες.

-Να καταργηθούν όλα τα διόδια στους οδικούς άξονες όλης της χώρας, ώστε να υπάρχει ελεύθερη διέλευση του λαού.

-Οδικά έργα που θα κατασκευάζονται από έναν εθνικό κατασκευαστικό φορέα, χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις του λαού.

-Συγκοινωνίες υπέρ του λαού, δημόσιες, φθηνές, τακτικές, δωρεάν για τους άνεργους, άπορους, μερικώς απασχολούμενους, φοιτητές, μαθητές.

Καλούμε το περιφερειακό συμβούλιο να καταγγείλει την νέα αύξηση των διοδίων και να απαιτήσει να μην προχωρήσει η Εγνατία Οδός Α.Ε. σε οποιαδήποτε αύξηση».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.