Η «Λαϊκή Ενότητα» συνεχίζει τις συναντήσεις με κάθε συλλογικότητα που είτε συμμετέχει θεσμικά στο ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών (συμβολαιογράφοι, δικηγόροι), είτε πλήττεται από το μέτρο της κυβέρνησης μέσω της διαδικασίας αυτής (συνδικαλιστικοί φορείς, εμπορικοί σύλλογοι, επιμελητήρια κ.λπ.). Το δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής: «Στόχος της προσπάθειας της ΛΑ.Ε., είναι η ανταλλαγή απόψεων και η κατά το δυνατό δημιουργία ενός μετώπου αντίδρασης και υπεράσπισης της λαϊκής περιουσίας και ιδιαίτερα της πρώτης κατοικίας των πολιτών, που οι πολιτικές των μνημονίων οδήγησαν σε αδυναμία να ανταποκριθούν ακόμα και στις πιο στοιχειώδεις ανάγκες και υποχρεώσεις τους.

Στο πλαίσιο αυτό, αντιπροσωπεία από τους Νομούς της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης συναντήθηκε στην Κομοτηνή με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου συμβολαιογράφων Εφετείου Θράκης, που καλύπτει τους αντίστοιχους Νομούς. Μέσα σε κλίμα γόνιμου διαλόγου και αλληλοκατανόησης, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε κοινές διαπιστώσεις, που περικλείονται στα παρακάτω:

α) Το θέμα των πλειστηριασμών και ιδιαίτερα αυτών της πρώτης κατοικίας, θα αποτελέσει, το προσεχές διάστημα, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

β) Οι πρόσφατα ψηφισμένες διατάξεις για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς δίνουν τη δυνατότητα υλοποίησης τους, χωρίς την αναγκαία δημοσιότητα, σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας, μακριά από την περιοχή του πλειστηριαζόμενου ακινήτου.

γ) Την ευθύνη για την επίλυση του προβλήματος φέρει εξ’ ολοκλήρου η πολιτική εξουσία. Η κυβέρνηση οφείλει να νομοθετήσει ένα σαφές πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας. Στην κατεύθυνση αυτή, μπορεί να αξιοποιήσει ήδη κατατεθειμένες προτάσεις από κόμματα και συλλογικότητες.

δ) Ακόμα, ευθύνη της κυβέρνησης και των τραπεζών, είναι να διαχωρίσουν εκείνους τους οφειλέτες των «κόκκινων δανείων», που είτε κατέχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία, είτε ανήκουν στην κατηγορία εκείνων, που η κυβέρνηση αρέσκεται να αποκαλεί «στρατηγικούς κακοπληρωτές».

Από την πλευρά τους, τα μέλη του κόμματος έκαναν σαφές, ότι η ΛΑ.Ε. θα συνεχίσει να πρωτοστατεί σε κάθε νομική, ή κινηματική προσπάθεια, για την προστασία της λαϊκής περιουσίας. Εξέφρασαν τη βεβαιότητα, ότι το κίνημα θα βρει τρόπους να απαντήσει αποτελεσματικά και στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, όπως όλο το προηγούμενο διάστημα έκανε στα πρωτοδικεία της χώρας».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.