• «Και ο άγιος θέλει φοβέρα», λέει η λαϊκή ρήση. Ότι δεν κατάφεραν οι προηγούμενες δημοτικές Αρχές του Δήμου Καβάλας, με το θέμα της μεταφοράς της λαϊκής αγοράς, το πέτυχε ο κορονοϊός!
  • Ποιος περίμενε, άραγε, από τον πρόεδρο των παραγωγών, Παναγιώτη Δημητρακέ, να δηλώσει πως με τη λειτουργία της παράλληλης αγοράς στην Καλαμίτσα, γίνεται αποσυμφόρηση της λαϊκής αγοράς στο κέντρο της πόλης;
  • Όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι παραγωγοί και οι μικροπωλητές ήταν αρνητικοί και ανένδοτοι, μαζί, στην αλλαγή της θέσης της αγοράς. Βλέπουν, όμως, ότι η πανδημία έφερε «ανατροπή» με αυστηρούς κανόνες για την προστασία της δημόσιας υγείας, που είναι πάνω απ’ όλα και απ’ όλους!
  • Σ’ ένα άλλο σχόλιο, ωστόσο, αναφέρεται ότι, η παράλληλη αγορά στην Καλαμίτσα δεν πηγαίνει καλά, παρά την προσπάθεια κάποιων να επιβάλλουν τη λειτουργία τους. Το σύστημα της εκ περιτροπής λειτουργίας δεν είναι αποδεκτό στους περισσότερους και σύντομα θα εκφραστεί η δυσαρέσκεια με χειροδικίες!
  • Το «σπάσιμο» της λαϊκής αγοράς έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Όσον αφορά στο κυκλοφοριακό, μπορεί μερικοί καταναλωτές και συγκεκριμένα αυτοί που κατοικούν στις δυτικές συνοικίες να «βολεύονται» με την μεταφορά τμήματος της λαϊκής αγοράς στην Καλαμίτσα, όμως οι κάτοικοι των ανατολικών συνοικιών χρειάζεται να μετακινηθούν από την μία άκρη στην άλλη και να περάσουν, δύο φορές μάλιστα, με το Ι.Χ. αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης, με ότι αυτό συνεπάγεται για την κυκλοφορία των οχημάτων.
  • Μη μου πείτε να αφήσουν το Ι.Χ. αυτοκίνητο, για να χρησιμοποιήσουν την αστική συγκοινωνία, ή ταξί. Για να πάει κάποιος από το Περιγιάλι στην Καλαμίτσα και να επιστρέψει, πρέπει να κόψει τέσσερα εισιτήρια στην αστική συγκοινωνία!
  • Πιστεύω, καρντάσια, ότι η λαϊκή αγορά πρέπει να παραμείνει στο κέντρο της πόλης, αλλά να έρθει πιο κοντά στην εμπορική αγορά. Άλλωστε και οι έμποροι θεωρούν ότι θα ωφεληθούν από τη συνύπαρξη με την λαϊκή αγορά. Μία λύση είναι η πλατεία Ελευθερίας, η οποία με τη ψευτοπαρέμβαση που γίνεται, θα αποκτήσει περισσότερο «ελεύθερο» χώρο. Η πλατεία είναι το κεντρικότερο σημείο στην αγορά της πόλης.
  • Δεν είναι κακό να λειτουργεί μία φορά την εβδομάδα εκεί η λαϊκή αγορά και το καλοκαίρι να αποτελεί «ατραξιόν» για τους επισκέπτες της πόλης. Θα χρειαστούν, βεβαίως, μερικές αλλαγές για να «συμμαζευτεί» η κατάσταση και για λόγους υγιεινής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.