Διήμερη επίσκεψη στη Λήμνο, το νησί του Ηφαίστου, πραγματοποίησε η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Αναστασία Ιωσηφίδου, έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου του νησιού, Δημήτρη Μαρινάκη. «Η πρόεδρος είχε την ευκαιρία, να συζητήσει με τον δήμαρχο όλες τις λεπτομέρειες, προκειμένου να καταστεί δυνατή, στο αμέσως προσεχές μέλλον, η αδελφοποίηση της Καβάλας με την Λήμνο, καθώς και θέματα που αφορούν την περαιτέρω ενίσχυση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο τόπων. Η Α. Ιωσηφίδου δήλωσε ότι, ο μητροπολιτικός Δήμος της Καβάλας αντιμετωπίζει το νησί της Λήμνου ως κρίσιμη «ενδοχώρα» του, καθώς το 70% των προϊόντων και των υπηρεσιών που εισάγονται σε αυτό, προέρχονται από επιχειρήσεις της Καβάλας και προσφέρθηκε να συνδράμει η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», με κάθε τρόπο, σε θέματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν κι αυτό της θαλάσσιας συγκοινωνίας και του τουρισμού κρουαζιέρας, όπου οι δύο πλευρές συμφώνησαν κοινή δράση προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των υπαρχόντων δρομολογίων, αλλά και τη δημιουργία νέων, τα οποία μπορούν να τονώσουν, έτι περαιτέρω, την τουριστική κίνηση προς όφελος και των δύο περιοχών. Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερη σημασία είχε η συνάντηση με τον γενικό γραμματέα λιμένων, λιμενικής πολιτικής και ναυτιλιακών επενδύσεων, Χρήστο Λαμπρίδη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, δήλωσε στην Α. Ιωσηφίδου, ότι το Υπουργείο συναινεί στην παραχώρηση των ορφανών λιμένων, όπως του λιμενίσκου των παλιών σφαγείων, στον Δήμο Καβάλας, κάτι για το οποίο θα υπάρξει πολύ σύντομα εξέλιξη.

Επίσης, η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» είχε την ευκαιρία, να συναντηθεί με φορείς και κατοίκους του νησιού, οι οποίοι της εξέφρασαν τη θερμή υποστήριξη τους στην προοπτική της αδελφοποίησης, ζητώντας την επίσπευση της διαδικασίας και την ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα τουρισμού και πολιτισμού».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.