Υπεγράφη την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018, στο Δημαρχείο Παγγαίου, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, το πρωτόκολλο συναντίληψης και συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Δήμου Παγγαίου, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής συνεργασίας, που αποσκοπεί στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Δήμου και στη βέλτιστη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΥΠ.ΕΘ.Α. δια των εποπτευομένων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου. Στο δελτίο Τύπου αναφέρονται, επίσης, τα εξής: «Αφορμή της επίσκεψης του υπουργού, ήταν η παράδοση του κτηρίου της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Ελευθερούπολης, το οποίο μέσα από μία καρποφόρα συνεργασία, θα καταλήξει σε μία σύμβαση εκμισθώσεως, με την οποία παραχωρείται επί ενοικίω στον Δήμο Παγγαίου, για να χρησιμοποιηθεί, κυρίως, ως πολιτιστικό κέντρο. Ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, ευχαρίστησε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τους συνεργάτες του για την αγαστή συνεργασία, που έχει στόχο την οικονομική ανάπτυξη του Δήμου Παγγαίου και γενικότερα του Νομού  Καβάλας, τη βελτίωση της ελκυστικότητας της ευρύτερης περιοχής, ως τουριστικού προορισμού και παράλληλα, την αύξηση του τοπικού παραγόμενου εισοδήματος, μέσω της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης, σε συνάρτηση με τα οικονομικά και λοιπά οφέλη, τα οποία μπορούν να αποκομίσουν τόσο το ΥΠ.ΕΘ.Α., όσο και ο Δήμος Παγγαίου ως στρατηγικοί εταίροι.

Μέσω του πρωτοκόλλου συναντίληψης και συνεργασίας, επίσης, επιδιώκεται η δημιουργία υποδομών, οι οποίες θα εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και θα συμβάλλουν στην εξοικονόμηση πόρων. Παράλληλα, αποτελεί μία από τις πρώτες συνεργασίες δύο βασικών θεσμών της Πολιτείας (Ένοπλες Δυνάμεις-Τοπική Αυτοδιοίκηση), αναφορικά με τη διερεύνηση της δυνατότητας αξιοποίησης των υφιστάμενων ακινήτων, με σκοπό την ορθολογιστική αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας επ’ ωφελεία των Ενόπλων Δυνάμεων και ευρύτερα του κοινωνικού συνόλου, γεγονός που αποτελεί τη βάση για παρόμοιες συνεργασίες και με άλλους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης στο μέλλον.

Ο Π. Καμμένος επεσήμανε ότι, η παραχώρηση της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Ελευθερούπολης, αποτελεί το πρώτο βήμα, εκφράζοντας την άποψη ότι, το εν λόγω κτήριο θα αποτελέσει ένα «στολίδι» για το πολιτισμό σ’ ένα πολύ κομβικό σημείο στην έδρα του Δήμου Παγγαίου. Πρόσθεσε ότι, θα εξεταστούν όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν, ώστε να βρεθούν κι άλλοι χώροι, που μπορούν να ενισχύσουν τη δυναμική της περιοχής, όσον αφορά τον τουρισμό και τον αθλητισμό, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Με τη συνεργασία αυτή, μπορούμε να συμβάλλουμε στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς και στην ενίσχυση των ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων, επ’ ωφελεία του προσωπικού και των οικογενειών τους. Υπάρχουν δυνατότητες συνεργασίας και στους ορεινούς όγκους με την Μονάδα Μελετών και Κατασκευών, για τη δημιουργία περιπατητικών διαδρομών και τη συντήρηση των υφισταμένων μονοπατιών στον Δήμο Παγγαίου, καθώς και στη δημιουργία νέων αντιπυρικών ζωνών. Εύχομαι και στο εγγύς μέλλον να έχουμε παρόμοιες συνεργασίες, που μπορούν να οδηγήσουν σε νέα πρωτόκολλα συναντίληψης» και έδωσε τα εύσημα στη διοίκηση του Δήμου Παγγαίου, για την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας για την παραχώρηση του κτηρίου στην τοπική κοινωνία».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.