Ενισχυμένες θα βγούνε, σύμφωνα με τον βουλευτή Νομού Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κώστα Μορφίδη, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, από την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Αναπτυξιακή Τράπεζα, το οποίο συζητείται στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου του Κοινοβουλίου. Στο άρθρο 41 του νομοσχεδίου, προβλέπεται η ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε λιγότερο αναπτυγμένες περιοχές, οι οποίες προσδιορίζονται επί τη βάσει γενικών αντικειμενικών κριτηρίων, όπως το κατά κεφαλήν Α.Ε.Π., την κατά κεφαλήν Α.Π.Α., το μέσο ποσοστό ανεργίας, τα επίπεδα εκπαίδευσης, ή το ποσοστό γήρανσης.

Η ενίσχυση θα λάβει τη μορφή επιχορήγησης, για την κάλυψη μέρους των λειτουργικών δαπανών έως το ποσό των 200 χιλιάδων ευρώ. Οι επιχειρήσεις που θα ευνοηθούν, είναι όσες δραστηριοποιούνται στους τομείς της βιομηχανίας, των τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας, της εφοδιαστικής λειτουργίας και ηλεκτρονικού εμπορίου, εφόσον απασχολούν τουλάχιστον έναν εργαζόμενο.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.