Με τον υπουργό τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, συναντήθηκε ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης. Ο βουλευτής συζήτησε με τον υπουργό θέματα που αφορούν στην επανεκκίνηση του τουρισμού ενόψει της θερινής περιόδου και ειδικά για τις περιοχές της Καβάλας και της Θάσου. Ειδικότερα, τέθηκε το ζήτημα λειτουργίας των συνοριακών διαβάσεων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και συγκεκριμένα της Νυμφαίας, που εξυπηρετεί χιλιάδες επισκέπτες από την Βουλγαρία και την Ρουμανία.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, ο υπουργός διαβεβαίωσε τον βουλευτή, ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την ασφαλή διέλευση των επισκεπτών και την φιλοξενία τους στις τουριστικές μονάδες της περιοχής, ενώ δήλωσε ότι θα αρχίσει πολύ σύντομα κύκλο επισκέψεων στις βαλκανικές χώρες, με σκοπό την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, με έμφαση στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Επίσης, ανέφερε ότι, στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου, είναι ο εμβολιασμός των εργαζομένων στον τουριστικό τομέα, που θα ακολουθήσει τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων. Η Ελλάδα θα εφαρμόσει ειδικό σχέδιο για την ασφαλή έλευση των επισκεπτών, επιτρέποντας την είσοδο στους κατόχους πιστοποιητικού εμβολιασμού και σε όσους έκαναν μοριακό τεστ και rapid test, ενώ θα γίνονται και δειγματοληπτικοί έλεγχοι με μοριακά τεστ. Στόχος είναι, η ασφαλής παρουσία και διαμονή των τουριστών στην χώρα και η προστασία της δημόσιας υγείας στις τουριστικές περιοχές.

Σχετικά με το ζήτημα της ανάδειξης και αξιοποίησης των ιαματικών πηγών, ο υπουργός διαβεβαίωσε τον Γιάννη Πασχαλίδη, ότι θα υπάρχει συνεργασία με τους Δήμους και στην περίπτωση των Λασπόλουτρων Κρηνίδων (φωτογραφία), που λειτουργούν υποδειγματικά και πληρούν όλες τις προϋποθέσεις, θα υπάρξει, οπωσδήποτε, η σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου τουρισμού. Τέλος, ο υπουργός ανέφερε ότι, θα αρχίσει σύντομα και διαφημιστική προβολή της χώρας, με έμφαση στις νησιώτικες περιοχές, όπως το νησί της Θάσου.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.