-Η κλήση της Ευαγγελίας Δρακονάκη και του διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας, για να παραστούν στην δίκη που θα εξετάσει τις συνθήκες, το αίτιο και τον υπεύθυνο για το ατύχημα στην γέφυρα της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, ήταν αναμενόμενη. Την ίδια κλήση έλαβαν και θα λάβουν όλοι όσοι «εμπλέκονται» στην υπόθεση, κατά την κρίση της Εισαγγελίας, ωστόσο δεν σημαίνει πως όλοι οι κληθέντες θα είναι κατηγορούμενοι για το ατύχημα.

-Το ευχάριστο είναι, πως η Δικαιοσύνη θέλει να διαλευκάνει την υπόθεση. Ο φυσικός αυτουργός του ατυχήματος, είναι ο οδηγός του βαρέως οχήματος που προκάλεσε την υποχώρηση τμήματος του καταστρώματος της γέφυρας. Πριν περάσει το συγκεκριμένο όχημα, από την γέφυρα πέρασαν λεωφορεία των ΚΤΕΛ Αστικών και Υπεραστικών Γραμμών, μικρότερα και μεγαλύτερα φορτηγά, αλλά και στρατιωτικά οχήματα που μετέφεραν τεθωρακισμένα! Γιατί προκάλεσε την υποχώρηση του καταστρώματος το βαρύ γερανοφόρο όχημα; Την απάντηση θα δώσει το πόρισμα του πραγματογνώμονα, στο οποίο θα βασιστεί το κατηγορητήριο στην δίκη που θα γίνει.

-Δεν νομίζουμε πως το δικαστήριο θα μπλέξει με τα ζητήματα της «ιδιοκτησίας» και της αρμοδιότητας για την συντήρηση της γέφυρας. Είναι ξεκάθαρο ποιος κατασκεύασε την γέφυρα, αλλά όχι ο «ιδιοκτήτης». Είναι ξεκάθαρο ποιος δεν είναι αρμόδιος για την συντήρηση της γέφυρας, αλλά «θολό» ποιος οφείλει να αποκαταστήσει την ζημιά. Κι ας πήρε την πρωτοβουλία η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με απόφαση του περιφερειάρχη, ο οποίος ανέθεσε το έργο στην «Εγνατία Οδό Α.Ε.».

-Θεωρούμε πως το δικαστήριο πρέπει να επικεντρωθεί στο συμβάν και να μην ασχοληθεί με τις πολιτικές προεκτάσεις του ζητήματος. Άλλωστε, η αποκατάσταση της ζημιάς, ή μη, δρομολογήθηκε. Αν κριθεί πως η υπάρχουσα γέφυρα είναι ακατάλληλη, λόγω παλαιότητας και πρέπει να κατεδαφιστεί, ποιο είναι το νόημα να δικαστούν και να καταδικαστούν οι αρμόδιοι για την συντήρηση; Αν διαπιστωθεί πως το συμβάν οφείλεται στην έλλειψη σωστής συντήρησης της γέφυρας.

-Η κλήση της τέως αντιδημάρχου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας, Ευαγγελίας Δρακονάκη και του διευθυντή της Υπηρεσίας, θα διαφωτίσει το δικαστήριο, για να βγάλει μία σωστή και δίκαιη απόφαση. Μπορεί, επομένως, η κλήση, από της Εισαγγελία Πρωτοδικών, να είναι τυπική, αλλά η συμμετοχή τους στην ακροαματική διαδικασία είναι χρήσιμη. Θα λέγαμε πως, ευτυχώς που στην θέση του αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας, όταν έγινε το ατύχημα στην γέφυρα, βρισκόταν η Ευαγγελία Δρακονάκη, η οποία είναι ιδιαίτερα καταρτισμένη και διαχειρίστηκε το πρόβλημα με σύνεση και υπευθυνότητα. Γιατί, μετά το ατύχημα, ακούστηκαν αρκετές ανεύθυνες τοποθετήσεις από πολιτικά πρόσωπα και όχι μόνο. Η κατάθεση που θα κάνει η τέως αντιδήμαρχος, επαναλαμβάνουμε, θα είναι ουσιαστική και γόνιμη. Ίσως και η σημαντικότερη από τις καταθέσεις όλων των άλλων μαρτύρων της δίκης.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.