Ήταν άνοιξη, Μάιος του 2021, όταν ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ήρθε στην Καβάλα και επισκέφτηκε το στάδιο «Ανθή Καραγιάννη». Τότε, ζήτησε από τον δήμαρχο, Θόδωρο Μουριάδη, να του αποστείλει μία ολοκληρωμένη πρόταση για τις παρεμβάσεις στο δημοτικό στάδιο, στις οποίες θα περιλαμβάνεται και η μελέτη για το στέγαστρο.

Το 2021 «πέρασε στην ιστορία» και επτά μήνες μετά από την επίσκεψη του υφυπουργού αθλητισμού, δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση από την πλευρά του Δήμου Καβάλας. Αν και είναι προτεραιότητα η κερκίδα κάτω από τα θεωρεία, εμείς προτείνουμε το πρώτο στέγαστρο να κατασκευαστεί στην νότια πλευρά, στις θύρες 1,2 και 12, δηλαδή στην λεγόμενη «κερκίδα της θάλασσας». Προτείνουμε η κερκίδα αυτή να ονομαστεί «κερκίδα Χρήστος Μπάτσης», στην μνήμη του προέδρου που αναμόρφωσε τον Α.Ο. «Καβάλα» και κατασκεύασε το πρώην εθνικό και νυν δημοτικό στάδιο.

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Και γιατί να μην κατασκευστουν δύο στεγαστρα κ στις δύο κερκίδες κ να δοθεί το όνομα του αειμνήστου Μπατση στην κερκιδα των επίσημων; Μιας που αναφέραμε το όνομα του αειμνήστου προέδρου του ΑΟΚ θα ήθελα να θίξω το θέμα του σήματος της ομάδας. Από τότε που ανέλαβε ο ερασιτέχνης την ομάδα το σήμα τροποποιηθηκε με βάση την πρώτη σφραγίδα της ομάδας. Όμως αυτό το σήμα δεν έχει καμιά σχέση με το σήμα που εμπνεύστηκε ο Μπατσης από τα τσιγάρα ΑΥΡΑ ΚΕΡΑΝΗΣ κ το οποίο χρησιμοπουσε η ομάδα όλα τα προηγούμενα χρόνια που αγωνιζονταν στις επαγγελματικές κατηγοριες. Ενώ το παλιό σήμα απεικόνιζε μία επιβλητική κ αρχοντική τριηρης, το τωρινό σήμα απεικονίζει μία τριηρης από καρτούν, λες κ αυτός που την σχεδίασε την έφτιαξε για κινούμενα σχέδια. Θα παρακαλούσα με όλο το σεβασμό στην ιστορία της ομάδας η νέα διοίκηση να αντιληφθεί την εμφανή διαφορά ανάμεσα στο παλιό κ στο νέο σήμα κ να επαναφέρει το παλιό που αποπνέει δυναμισμό κ επιβλητικοτητα ανεξάρτητα αν είναι μέσα σε κύκλο ή σε ασπίδα όπως είναι το τωρινό. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΙΑΤΙ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΗΣ;

  • Η κατασκευή στεγάστρου στην βόρεια κερκίδα (θύρες 6, 7, 8) θεωρείται “υποχρεωτική”, μαζί με την ανακαίνιση των θεωρείων για τους δημοσιογράφους και τα επίσημα πρόσωπα. Προτείνουμε να κατασκευαστεί πρώτα το στέγαστρο στην νότια κερκίδα και να ονομαστεί αυτή “κερκίδα Χρήστος Μπάτσης”, για να μην λέγεται “κερκίδα της θάλασσας”. Και γιατί, η κερκίδα αυτή βρίσκεται από την πλευρά του δρόμου και με το στέγαστρο, το στάδιο θα δείχνει όμορφο στα διερχόμενα οχήματα. Βεβαίως, ο δρόμος αυτός “σύντομα” θα καταργηθεί και θα κατασκευαστεί ο καινούργιος, που θα διέρχεται μεταξύ του σταδίου και του (κλειστού) κολυμβητηρίου. Πάντως, οι θεατές που προτιμούν πολλά έτη να κάθονται στην “κερκίδα της θάλασσας” δικαιούνται προστασίας από την βροχή και τον (καυτό) ήλιο.
   Όσον αφορά το έμβλημα του συλλόγου, την αρχαία τριήρη, επειδή έχουμε σε φωτογραφία το πρωτότυπο, που σχεδίασε ο αείμνηστος Χρ. Μπάτσης, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά με το σύγχρονο που χρησιμοποιούν ο Ερασιτέχνης και η Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία (Π.Α.Ε.), παρά μόνο ότι, η τριήρης δεν βρίσκεται εντός διαφορετικού περιγράμματος (τύπου ασπίδας) αντί του αρχικού κυκλικού.

 2. Κωνσταντίνε θα συμφωνήσω με την άποψή σου για την κερκίδα τελικά. Όσον αφορά το θέμα του σήματος κ μένα δεν με ενδιαφέρει το περίγραμμα καθόλου, ίσα ίσα που το τωρινό με την ασπίδα το θεωρώ κ πολύ ωραίο. Απλά η τριηρης είναι το θέμα μου. Για μένα είναι θέμα αισθητικής. Εσύ ξέρεις καλύτερα οπότε θα συμφωνήσω μαζί σου ότι ο Μπατσης σχεδίασε την συγκεκριμένη τριηρη. Όμως το σήμα που είχε όλες τις δεκαετίες από το 1980,1990 κ 2000 η ομάδα στην φανέλα ήταν αυτό από τα τσιγάρα ΑΥΡΑ με μια πολύ μικρή διαφοροποίηση στο κατάστρωμα, εξαιρώντας την διχρωμία που είχε το πακέτο (άσπρο πανί κ μαύρο σκαφος). Επέτρεψε μου ότι είναι πιο όμορφο κ αποπνέει έναν δυναμισμό κ θυμίζει όντως μία αρχαία πολεμική τριηρη, σε αντίθεση με το σημερινό σήμα που θυμίζει τριηρη από κινούμενα σχέδια. Με όλο το σεβασμό πάλι στην ιστορία της ομάδας είναι θέμα αισθητικής κ είναι κ μια προσωπική άποψη.

 3. Πάρε την τριηρη από το σήμα της ΠΑΕ PUMA Ν. ΚΑΒΑΛΑ επί εποχής Ψωμιαδη κ βάλτο μέσα στην τωρινή ασπίδα με το χρυσό περίγραμμα. Το αποτέλεσμα είναι όχι απλά τέλειο αλλά φανταστικό.

  • Έχω την εντύπωση ότι το έμβλημα της Π.Α.Ε. Puma Νέα Καβάλα, είναι το ίδιο με το σημερινό. Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω σε ποιο έμβλημα αναφέρεσαι, το οποίο μοιάζει με σχέδιο cartoon. Εάν έχεις φωτογραφία του, μπορείς να μου την στείλεις;

 4. Θα συνεχίσω τη σκέψη σου για τα σκεπαστρα κ θα πρότεινα να γίνει μια μελέτη η οποία θα ενταχθεί σε κάποιο κοινοτικό κονδύλι, από το οποίο θα χρηματοδοτηθει κ η κατασκευή ενός ενιαίου σκεπαστρου που θα καλύπτει όλο το στάδιο δλδ κ τα πέταλα πέρα από τις κεντρικές κερκίδες. Όπως το στάδιο κατασκευαστηκε το 1970 ενιαίο κ όχι τμηματικά οπως αλλά στάδια π.χ ΕΑΚ Βόλου με αποτέλεσμα να υπάρχουν ανομοιομορφιες στις κερκίδες, έτσι κ το σκεπαστρο θα είναι ένα κ ομοιογενές, όπως είναι στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης. Αυτό θα ήταν το τέλειο κ η ολοκλήρωση θα έρχονταν με την τοποθέτηση δύο μεγάλων ηλεκτρονικών πινάκων στα πέταλα, πάνω στα στεγαστρα. Έτσι θα συνεχίσουμε να έχουμε το καλύτερο κ ομορφότερο στάδιο στην Ελλάδα.

  • Πραγματικά, η κατασκευή ενός ενιαίου στεγάστρου για την κάλυψη όλων των κερκίδων θα είναι ιδανική λύση. Επειδή είναι πολύ χρονοβόρα διαδικασία η εκπόνηση μελέτης, η ένταξη σε “κοινοτικό κονδύλι”, η έγκριση της χρηματοδότησης και η υλοποίηση του έργου, διατηρώ μία μεγάλη επιφύλαξη για το χρονοδιάγραμμα και την προθυμία του Δήμου Καβάλας, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και της κεντρικής διοίκησης, να προχωρήσει στην λύση αυτή. Αν “σκεπαστούν” όλες οι κερκίδες, όπως στο πρώην στάδιο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό! Να σημειώσω ότι, όταν κατασκευάστηκε το στάδιο Καβάλας, ήταν το δεύτερο καλύτερο στην Ελλάδα μετά από το στάδιο “Γ. Καραϊσκάκης”, το οποίο μεταμορφώθηκε με δαπάνη του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. Μπορεί, σήμερα, να κάνει μία συμφωνία η Π.Α.Ε. Α.Ο. “Καβάλα” 1965 με τον Δήμο, όπως έκανε ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για 49 έτη;

   • Αν ο Alex το θελήσει πιστεύω ότι μπορεί να το πετύχει κ έτσι θα έχουμε το καλύτερο στάδιο στην Ελλάδα κ μαζί με την αναγεννηση του ΑΟΚ που σίγουρα θα πετύχει, θα γίνει ο αναμορψωτης της ομάδας κ θα βάλει το όνομά του δίπλα σε αυτό του αειμνήστου Χρ. Μπατση. Ας πάμε όμως βήμα βήμα γιατί άμεση προτεραιότητα είναι η ομάδα, σε πρώτη φάση η σωτηρία κ μετά το μεγάλωμα αυτής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.