Την έκπληξή του, για την καταγγελία του σωματείου εργαζομένων στην ELFE σχετικά με την ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων του εργοστασίου στη Νέα Καρβάλη, εκφράζει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζει ότι οι εγκαταστάσεις λειτουργούν με όλες τις προβλεπόμενες διατάξεις ασφαλείας, απορεί γιατί το σωματείο εργαζομένων δεν αναφέρει ότι στο εργοστάσιο απασχολείται εμπειρότατο και ικανότατο προσωπικό, ενώ σημειώνει ότι γίνεται προσπάθεια εκφοβισμού των δημόσιων αρχών και της κοινωνίας της Καβάλας. «Η ΕΛΑΓΡΟΛΙΠ εκμεταλλεύεται τις εγκαταστάσεις της λιπασματοβιομηχανίας στη Νέα Καρβάλη με τον πλέον ορθό και ασφαλή τρόπο, χρησιμοποιώντας προσωπικό με άρτια τεχνική κατάρτιση και εκπαίδευση, που χαρακτηρίζεται από ενδεδειγμένη εξειδίκευση και εμπειρία σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις», αναφέρει και συνεχίζει: «Ακολουθεί όλους τους κανόνες της τέχνης και καλής τεχνικής, εγγυάται την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, του προσωπικού και των κατοίκων της περιοχής. Τηρεί συνεχώς και αδιαλείπτως όλες τις κείμενες διατάξεις, όπως αυτές προβλέπονται από τις νόμιμες αδειοδοτικές αποφάσεις που αφορούν το εργοστάσιο, εξασφαλίζοντας την προστασία των εργαζομένων και των πολιτών της ευρύτερης περιοχής.
Πληροί, καθ’ ολοκληρία, τα μέτρα και τους όρους για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, που ενδεχομένως μπορεί να προκύψουν, έχοντας εξαλείψει τους κινδύνους ατυχημάτων σχετιζόμενων με επικίνδυνες ουσίες. Απασχολεί, για τη συντήρηση και τον χειρισμό των διαφόρων μηχανημάτων, εργαζομένους που κατέχουν όλες τις προβλεπόμενες άδειες. Το έμπειρο προσωπικό μηχανικών που διαθέτει, διασφαλίζει την ολοκληρωμένη γνώση των εγκαταστάσεων και των χειρισμών που απαιτούνται σε κάθε περίπτωση.
Έχει εξασφαλίσει τις ομαλές και ασφαλείς συνθήκες αποθήκευσης όλων των ουσιών, που από την παραγωγική διαδικασία προβλέπεται ότι δύναται να υπάρχουν στις εγκαταστάσεις. Τόσο η αποθηκευμένη αμμωνία, όσο και τα αποθηκευμένα τελικά προϊόντα λιπασμάτων νιτρικής αμμωνίας επιτηρούνται συνεχώς, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τις μελέτες ασφαλείας, ενώ καλύπτονται πλήρως από μέσα και μέτρα που συντηρούνται και δοκιμάζονται παρουσία των αρχών».
Η διοίκηση της ΕΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ επισημαίνει ακόμα, ότι έχει στελεχώσει τις μονάδες του εργοστασίου με το απαραίτητο προσωπικό, απασχολεί διαρκώς εργαζομένους ικανούς για συντηρήσεις και ενημερώνει εγκαίρως τις αρμόδιες δημόσιες αρχές για τα προγράμματα απασχόλησης προσωπικού. Τέλος, υπογραμμίζει ότι εκτός από την εφαρμογή των εσωτερικών σχεδίων ασφαλούς λειτουργίας του εργοστασίου λαμβάνονται και επιπρόσθετα μέτρα, όπως για την προστασία του περιβάλλοντος και για τη πρόκληση ενοχλήσεων στους περίοικους.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το νεοσύστατο σωματείο εργαζομένων στην ΕΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ, στην οποία αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Αποτελεί δέσμευση της διοίκησης της εταιρείας προς το σωματείο μας, ότι όσον αφορά τους συμβασιούχους συναδέλφους μας, μετά την 14μηνη λήξη των συμβάσεων τους, αυτές θα μετατραπούν σε αορίστου χρόνου. Η διοίκηση της εταιρείας, μας δήλωσε ότι το μέλλον του εργοστασίου είναι σε συνάρτηση με το εργασιακό μέλλον όλου του προσωπικού. Αυτό σημαίνει ότι, όσο υπάρχει εργοστάσιο και παραγωγή, δεν θίγονται οι εργαζόμενοι της ΕΛΑΓΡΟΛΙΠ». Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Με σεβασμό στις θέσεις και απόψεις των συναδέλφων της ELFE, οφείλουμε να δηλώσουμε ότι πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η παραγωγική λειτουργία του εργοστασίου και η αναπτυξιακή του πορεία ως απαραίτητη προϋπόθεση διασφάλισης της εργασίας και της οικονομικής ανάπτυξης του Νομού και όχι η διαρκής καταγγελτική στάση».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.