Ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, για τις επιπτώσεις που έχει η χρεοκοπία της εταιρείας Thomas Cook στο τουριστικό προϊόν του Νομού, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η κατάρρευση της Thomas Cook, αποτελεί μία εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για τον παγκόσμιο τουρισμό, με σαφή αντίκτυπο και στην ελληνική τουριστική βιομηχανία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αποδεικνύοντας την εγρήγορσή της, προχώρησε στην άμεση κατάργηση του τέλους διαμονής στα τουριστικά καταλύματα.

Ωστόσο, οι αλυσιδωτές επιπτώσεις που πρόκειται να φανούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, είναι βέβαιο ότι πλήττουν την οικονομία και της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και κυρίως του νησιού της Θάσου. Για το λόγο αυτό κι έπειτα από επικοινωνία που είχα με τον πρόεδρο ξενοδόχων Θάσου, Πάρη Παρασχούδη και με τον πρόεδρο ξενοδόχων Καβάλας, Αντώνη Μιτζάλη, συμφωνήσαμε ότι είναι άμεση η ανάγκη της ενδελεχούς καταγραφής του κόστους στην τοπική οικονομία. Κόστος που οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα εκατομμύριο ευρώ. Στόχος μας είναι, με υπευθυνότητα, να συμβάλλουμε στον περιορισμό των επιπτώσεων και να προχωρήσουμε στο σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα και το βλέμμα στο τουριστικό μέλλον της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.