• Πριν ανακοινώσει τον προπονητή και τους παίκτες, που θα παραμείνουν, ή θα αποκτηθούν με μετεγγραφή από άλλα σωματεία, το διοικητικό συμβούλιο της Energean Kavala B.C. Έπρεπε, κατά τη γνώμη μας, να ανακοινώσει δύο πολύ βασικά πράγματα.
  • Το πρώτο είναι, εάν θα συνεχιστεί η συνεργασία με την εταιρεία Energean και την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο (2019-2020). Εάν θυμόμαστε σωστά, στην παρουσίαση της χορηγίας στην ονομασία του συλλόγου, που έγινε στο ξενοδοχείο Lucy τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο πρόεδρος της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, Βαγγέλης Παππάς, είχε ευχηθεί η συνεργασία με την Energean να μακροημερεύσει, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Γόντικας είπε ότι: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, που μπαίνουμε μπροστά στην προσπάθεια της «Ένωσης», για ένα νέο κύκλο ανοδικής πορείας στο ελληνικό μπάσκετ».
  • Δυστυχώς, ο νέος κύκλος ανοδικής πορείας της Energean Kavala B.C. στο ελληνικό μπάσκετ, δεν πρόλαβε να ανοίξει, αφού την περίοδο που πέρασε, η ομάδα ανδρών υποβιβάστηκε από την Α2 στη Β΄ εθνική κατηγορία. Ο πρώτος που «πλήρωσε το μάρμαρο», για τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη, ήταν ο προπονητής, Ανδρέας Καραπιπερίδης, με τον οποίο λύθηκε η συνεργασία αμέσως μετά το τελευταίο παιχνίδι των πλέι άουτ του πρωταθλήματος με τον Απόλλωνα Πάτρας. Μερικές ημέρες αργότερα, ανακοινώθηκε η «προαγωγή» στον Νίκο Πενταζίδη, που ήταν προπονητής στο τμήμα εφήβων του συλλόγου.
  • Η δεύτερη ανακοίνωση της διοίκησης, που είναι στενά συνδεδεμένη με τη συνέχιση, ή μη, της συνεργασίας με την Energean, έπρεπε να αφορά στον αγωνιστικό στόχο της ερχόμενης περιόδου. Θεωρητικά και μάλλον εύλογα, ο στόχος μιας ομάδας που υποβιβάζεται κατηγορία, είναι να επιστρέψει αμέσως στην ανώτερη κατηγορία, όπως έγινε μετά τον πρώτο υποβιβασμό από την Α2 στη Β΄ εθνική κατηγορία.
  • Αφού ξεκαθαρίσουν τα παραπάνω και γνωρίζουν οι φίλαθλοι τον στόχο των διοικούντων τον σύλλογο, στη συνέχεια αρχίζει η υλοποίηση του αγωνιστικού σχεδιασμού, δηλαδή οι συμφωνίες με τον προπονητή και τους παίκτες. Τι θα γίνει, για παράδειγμα, εάν η Energean διακόψει τη χορηγία της προς τον σύλλογο, ή μειώσει σημαντικά το χρηματικό ποσό που θα διαθέσει, λόγω της συμμετοχής της ομάδας σε χαμηλότερη κατηγορία; Από τα χρήματα θα εξαρτηθεί πόσοι και ποιοι καλαθοσφαιριστές θα παραμείνουν από το «ρόστερ» της περασμένης περιόδου, καθώς και η ενίσχυση της ομάδας στις μετεγγραφές.
  • Υπάρχουν δύο κατηγορίες παικτών. Εκείνοι που βάζουν ως προτεραιότητα την οικονομική συμφωνία κι εκείνοι που θέλουν η ομάδα που θα αγωνιστούν να έχει υψηλό αγωνιστικό στόχο. Αυτοί οι παράγοντες θα καθορίσουν, σε σημαντικό βαθμό, τις συμφωνίες που θα κάνει η διοίκηση της Energean Kavala B.C., ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Β΄ εθνικής κατηγορίας.
  • Ανεξαρτήτως της σχέσης με την Energean, θεωρούμε ότι νέα ώθηση στην προσπάθεια της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, θα προσφέρει η συνεργασία με τον Α.Ο. «Καβάλα». Είναι καιρός, οι δύο σύλλογοι να ακολουθήσουν κοινή πορεία, για το καλό της καλαθοσφαίρισης και του τοπικού αθλητισμού. Ο λόγος που ιδρύθηκε η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, το έτος 2003, δεν υφίσταται πλέον. Ο Ηρακλής Ποταμουδίων διαλύθηκε, ο «Αστέρας» ακολουθεί ξεχωριστή πορεία και τα δύο τελευταία έτη, ο Α.Ο.Κ. «επανίδρυσε» το τμήμα καλαθοσφαίρισης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.