«Ένα μαγικό ταξίδι στις μυρωδιές, τις γεύσεις, την ιστορία και τον πολιτισμό της Καβάλας, είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν πάνω από τριάντα εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης και είκοσι προσκεκλημένοι, από τον πολιτικό, επιχειρηματικό, πνευματικό και καλλιτεχνικό κόσμο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του φεστιβάλ Καβαλιώτικης κουζίνας, που διοργανώνει η «Δημωφέλεια» στο φιλόξενο και καλαίσθητο χώρο του εστιατορίου Balcony. Ξεναγός στο ταξίδι αυτό, ο executive chef, Νίκος Φωτιάδης, ο οποίος, αφού παρουσίασε τους συντελεστές του εγχειρήματος, αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες και τα συστατικά χαρακτηριστικά της Καβαλιώτικης κουζίνας, ενώ αμέσως μετά, η οικοδέσποινα της βραδιάς, πρόεδρος της «Δημωφέλεια», Αναστασία Ιωσηφίδου, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους εκ μέρους της δημάρχου, του δημοτικού συμβουλίου και των κατοίκων της πόλης, αναφέρθηκε στο καινοτόμο πρόγραμμα ανάδειξης της γαστρονομικής ταυτότητας της Καβάλας, που υλοποιεί ο Δήμος Καβάλας μέσω της «Δημωφέλεια», σε συνεργασία με τους επαγγελματίες της περιοχής, καθώς και τα στάδια που έχουν έως σήμερα υλοποιηθεί, όπως και αυτά που θα ακολουθήσουν. Ακολούθως, οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν ένα δείπνο από επτά διαφορετικά πιάτα, τα οποία αποτελούν μέρος των συνταγών της Καβαλιώτικης κουζίνας, που δημιούργησε η επιχείρηση σε συνεργασία με τον Ν. Φωτιάδη.

Τις εντυπώσεις έκλεψε το προσφάι του καπνεργάτη, λόγω της ιδιαιτερότητας του, καθώς χρησιμοποιεί ως διατροφικό στοιχείο τον καπνό και λόγω της ιδιαίτερης σχέσης του με την ιστορία και τους ανθρώπους της πόλης. Τα πιάτα συνδυάστηκαν με κρασιά της περιοχής, που συνόδεψαν ιδανικά τις γεύσεις από τα θαλασσινά και τα κρεατικά που προσφέρθηκαν. Οι δημοσιογράφοι από τις εφημερίδες, τα περιοδικά life style, τα τουριστικά portal, τους ταξιδιωτικούς οδηγούς κ.λπ., είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με την πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης, η οποία υποσχέθηκε τη διοργάνωση ταξιδιού εξοικείωσης (fam trip) για τον Μάιο, ώστε όλοι και όλες, να έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Καβάλα και να παρακολουθήσουν την πρόοδο του προγράμματος, για το οποίο εκφράστηκαν με τα πλέον κολακευτικά λόγια.

Ενδεικτικό της επιτυχίας της βραδιάς, ήταν το γεγονός ότι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ στις ειδήσεις περιλαμβάνεται η συμφωνία της επιχείρησης με τον Ηλία Μαμαλάκη, να είναι ο παρουσιαστής των Cosmoγεύσεων στο φετινό Cosmopolis. Σε όλους τους εκπροσώπους του Τύπου προσφέρθηκε ως δώρο μία εύχρηστη τσάντα με το τουριστικό λογότυπο της Καβάλας, που περιείχε υλικό προβολής, καθώς και βότανα και κουραμπιέδες, προσφορά των επιχειρήσεων Ιωσηφίδη και Χρυσανθίδη.

Από την Τρίτη 20 και έως τις 23 Μαρτίου 2018, το εστιατόριο θα σερβίρει στους πελάτες του το μενού των επτά πιάτων από την Καβαλιώτικη κουζίνα σε ιδιαίτερα δελεαστική τιμή, ενώ ήδη έχει ενσωματώσει στο κυρίως μενού του κάποιες από τις συνταγές.

Στην εκδήλωση, από την Καβάλα, παρέστησαν ο βουλευτής Κώστας Μορφίδης, ο πρόεδρος των ξενοδόχων, Αντώνης Μιτζάλης και εκπρόσωποι των επαγγελματιών.

Η διοίκηση της «Δημωφέλεια» αισθάνεται την ανάγκη, να εκφράσει τις ευχαριστίες της, για ακόμα μία φορά, στον Καβαλιώτη σεφ, Νίκο Φωτιάδη, για την εξαιρετική συνεργασία και στους ιδιοκτήτες και το προσωπικό του εστιατορίου Balcony, των οποίων χορηγία ήταν η πρώτη ημέρα του φεστιβάλ.

Το μαγικό ταξίδι των γεύσεων της Καβάλας, μετά την Αθήνα, θα συνεχιστεί τον μήνα Μάιο στην πρωτεύουσα της Αυστρίας τη Βιέννη και τον Οκτώβριο στην πρωτεύουσα της παγκόσμιας γαστρονομίας το Παρίσι». Τα παραπάνω αναφέρονται σε δελτίο Τύπου της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης «Δημωφέλεια» του Δήμου Καβάλας.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.