Σε δύο από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις των Βαλκανίων, την έκθεση Sajam Turizma στο Βελιγράδι και την έκθεση TTR2020 στο Βουκουρέστι, συμμετείχε ο Δήμος Καβάλας. Υλοποιώντας το πρόγραμμα τουριστικής προβολής, αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» ήταν «παρούσα» στις δύο εκθέσεις, που πραγματοποιήθηκαν την ίδια περίοδο στο Βελιγράδι και το Βουκουρέστι, με δικό της περίπτερο, ενώ έγιναν συναντήσεις με επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου και διαμορφωτές γνώμης (leader opinions). Τα ραντεβού στο Βελιγράδι ήταν, κυρίως, με ταξιδιωτικούς πράκτορες και με εκπροσώπους δημόσιων Οργανισμών που ασχολούνται με τον τουρισμό. Οι συναντήσεις είχαν στόχο, να προβάλλουν την Καβάλα και ως εναλλακτικό τουριστικό προορισμό, με δυνατότητα πολλών και διαφορετικών θεματικών βιωματικών εμπειριών.

Στην έκθεση του Βουκουρεστίου, επίσης, πραγματοποιήθηκαν σημαντικά ραντεβού με τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους. Το περίπτερο επισκέφθηκαν: η πρέσβης της Ελλάδας στην Ρουμανία, Σοφία Γραμματά και ο πρέσβης της Ελβετίας, Arthur Mattli, που είχαν μία σύντομη συνομιλία με τον πρόεδρο της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Παναγιώτη Αγγελίδη.

Οι Ρουμάνοι και οι Σέρβοι τουρίστες επιλέγουν την Ελλάδα ως προορισμό διακοπών και την επισκέπτονται συχνά, έχοντας αναπτύξει ιδιαίτερη οικειότητα με τους κατοίκους και την κουλτούρα τους. Προτιμούν την Ελλάδα για το εύκρατο κλίμα, το γευστικό φαγητό και την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών. Η Καβάλα αποτελεί αγαπημένο και δημοφιλή προορισμό για τους Σέρβους και τους Ρουμάνους. Είναι, κυρίως, τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη με τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα τους και δείχνουν προτίμηση στον οδικό τουρισμό.

Η φυσική ομορφιά της Καβάλας, τα αξιοθέατα με την ιδιαίτερη ιστορία, οι υπέροχες γεύσεις και νοστιμιές και οι πολλές επιλογές διασκέδασης, είναι τα στοιχεία που τους ενδιαφέρουν. Οι βιωματικές δραστηριότητες που προσφέρονται στην Καβάλα, έχουν γίνει αγαπημένες επιλογές τους. Ο πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» δήλωσε τα εξής: «Στόχος της Καβάλας είναι τόσο η ποσοτική, όσο και η ποιοτική αύξηση της τουριστικής κίνησης από την Σερβία και την Ρουμανία». Στην έκθεση του Βελιγραδίου, την δημοτική επιχείρηση εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Νίκος Σουλίδης. Η υλοποίηση του προγράμματος τουριστικής προβολής, θα συνεχιστεί με τη συμμετοχή στην τουριστική έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου, μέσω του περιπτέρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και έχει προγραμματιστεί σειρά συναντήσεων με επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου από την Γερμανία και άλλες χώρες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.