Στην Καβάλα θα φιλοξενηθεί, τον Νοέμβριο του 2022, το 30ο γνωμοδοτικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων. Αυτό αποφασίστηκε, ομόφωνα, από τα μέλη της Ομοσπονδίας, κατά την συνεδρίαση του 29ου συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στην Θέρμη της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021.

Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής: «Μετά από μία μακρά απουσία, λόγω της πανδημίας, οι εκπρόσωποι των Θρακικών σωματείων συναντήθηκαν στην Θέρμη, στην συνεδρίαση του γνωμοδοτικού οργάνου που διοργάνωσαν από κοινού η Ομοσπονδία και ο σύλλογος Μαντριτσιωτών-Θρακιωτών Θέρμης. Η Θρακική Εστία Καβάλας μετείχε στην συνεδρίαση με τον πρόεδρο της, Νίκο Τσουμπάκη (φωτογραφία) και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Κώστα Παπακοσμά. Στην συνεδρίαση έγινε ο απολογισμός δράσεων της Ομοσπονδίας τα δύο προηγούμενα έτη και προτάθηκαν οι δράσεις που θα ακολουθήσουν.

Το παιδικό χορευτικό Πανθρακικό αντάμωμα, θα γίνει στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης και η απόδοση τιμής στην ημέρα μνήμης των διωγμών  ου Θρακικού ελληνισμού, θα πραγματοποιηθεί στις Σέρρες. Στην συνεδρίαση κατατέθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις για την λειτουργία των Θρακικών σωματείων, που διατηρούν και αναδεικνύουν την παράδοση, αλλά και η μέγιστη απόδοση τιμής το 2022, με την ευκαιρία συμπλήρωσης εκατό ετών,  από τον ξεριζωμό από τις πατρογονικές εστίες της Θράκης.

Η Θρακική Εστία Καβάλας, με την ευκαιρία αυτής της επετείου, αλλά και της συμπλήρωσης 30 ετών από την ίδρυση της Π.Ο.Θ.Σ. Ελλάδοα, αλλά και της 50ης επετείου από της ιδρύσεως της, έχει σκοπό να διοργανώσει σειρά δράσεων στην Καβάλα, με την ευκαιρία και της συνεδρίασης του γνωμοδοτικού ανώτατου οργάνου. Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι, το 1922, ο μεγαλύτερος όγκος των προσφύγων από τις πατρίδες της Ανατολής και ιδιαίτερα την Θράκη, είχε φθάσει στην Καβάλα, μέσω του λιμανιού της. Η απόδοση τιμής θα αφορά και τις επόμενες γενιές, που κάτω από πολλές αντιξοότητες ρίζωσαν και μεγαλούργησαν σε αυτό τον τόπο».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.