Η Καβάλα «πήρε την σκυτάλη» από το Ναύπλιο, για το πανελλήνιο συνέδριο της I.P.A.

0

Η Τοπική Διοίκηση Καβάλας, της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, ανακοινώνει με χαρά, ότι το 38ο πανελλήνιο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Καβάλας. Η απόφαση ελήφθη, ομόφωνα, από τους συνέδρους στην 37η διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου αναφέρει τα ακόλουθα: «Με χαρά ανακοινώνουμε ότι, ομόφωνα το 37ο πανελλήνιο συνέδριο της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών, που διεξήχθη από 16 έως και 20 Σεπτεμβρίου 2021 στο Ναύπλιο, αποφάσισε το επόμενο πανελλήνιο συνέδριο να διεξαχθεί στην όμορφη πόλη της Καβάλας. Ενθουσιασμένοι όλοι οι σύνεδροι, που παρευρίσκονταν στο συνέδριο, απ’ όλους τους Νομούς και μετά την παρουσίαση του νέου βίντεο που παραχώρησε η κοινωφελής επιχείρηση «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» του Δήμου Καβάλας, ψήφισαν άπαντες το επόμενο συνέδριο να διεξαχθεί στην Καβάλα, καθότι η Τοπική Διοίκηση Καβάλας της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών και στο παρελθόν (2-6 Μαΐου 2007), πραγματοποίησε επιτυχημένο συνέδριο στο ξενοδοχείο ALEXANDRA στον Ποτό της Θάσου. Μετά την απόφαση του συνεδρίου, τον Μάιο του 2022, η Καβάλα θα φιλοξενήσει 250 συνέδρους από την Ελλάδα και από ξένες χώρες.

Τι είναι η Δ.Ε.Α.

Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών (Ιnternational Police Association), με περισσότερα από 300.000 μέλη σε 62 χώρες του κόσμου, ιδρύθηκε τo 1950 στην Αγγλία, από τον Άγγλο αρχιφύλακα, ΑRTHUR  TROOP. Αφοσιωμένη στις αρχές που καθορίζονται από την διεθνή διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως αυτά υιοθετήθηκαν από τον Ο.Η.Ε. το 1948. Η μοναδική Παγκόσμια Οργάνωση Αστυνομικών, χωρίς διακρίσεις βαθμού, γλώσσας, φυλής, θρησκείας και χωρίς συνδικαλιστικές, ή πολιτικές επιδιώξεις. Είναι ο συνδετικός κρίκος όλων των Οργανώσεων της Αστυνομίας και η γέφυρα με τον πολίτη. Ο χώρος όπου, ο αστυνομικός αισθάνθηκε την ανάγκη να αναζητήσει την ειλικρινή, ανιδιοτελή, την πραγματική φιλία και πέρα από τα εθνικά σύνορα. Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α.) έχει σαν σκοπό την ανάπτυξη δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των αστυνομικών όλου του κόσμου, την άνοδο του πολιτιστικού επιπέδου, την ανταλλαγή εμπειριών και την προβολή του έργου της Αστυνομίας.

Επιδιώκει την δημιουργία πνεύματος αλληλεγγύης, φιλαλληλίας, αμοιβαίας κατανόησης, φιλίας και αδελφοσύνης, μεταξύ των αστυνομικών και των οικογενειών τους σε εθνική και παγκόσμια κλίμακα, έχουσα ως έμβλημα την φράση: «SERVO PER AMIKECO», που στην εσπεράντο σημαίνει: «ΥΠΗΡΕΤΩ ΔΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ». Επίσης, επιδιώκει την ανταλλαγή επαγγελματικών γνώσεων και πείρας στον χώρο της Αστυνομίας, με σκοπό την διευκόλυνση της διεθνούς συνεργασίας. Να επηρεάσει θετικά, με την βοήθεια της δημοσιότητας, την εικόνα της Αστυνομίας και τις σχέσεις Αστυνομίας πολίτη. Την διοργάνωση φιλικών συναντήσεων με πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, για να διευρύνει τις γνώσεις και να δώσει την ευκαιρία στα μέλη της, να αντιληφθούν τα προβλήματα των άλλων. Την ενεργό συμμετοχή σε κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς και την προσφορά πολύπλευρης συνδρομής στο κοινωνικό σύνολο. Την συμβολή στην αποκατάσταση αμοιβαίας υποχωρητικότητας και αλληλοκατανόησης μεταξύ των ανθρώπων, για την παγίωση της παγκόσμιας ειρήνης. Την ανάπτυξη και καλλιέργεια αθλητικού πνεύματος και την ίδρυση και λειτουργία αθλητικών χώρων.

Προσφέρει δυνατότητες ανταλλαγής επισκέψεων μεμονωμένων μελών της Ένωσης σε διάφορες χώρες και την φιλοξενία αυτών, ή μελών των οικογενειών τους, σε κατοικίες συναδέλφων. Εξυπηρετήσεις, οικονομικές προς τα μέλη της, τα οποία περιήλθαν σε δυσχερείς καταστάσεις, ιδιαίτερα από πλευράς υγείας».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.