Ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Νομού Καβάλας, σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, φιλοξενεί στην πόλη το ιστορικό αρχείο φροντιστώνστο ισόγειο της δημοτικής καπναποθήκης στην πλατεία Καπνεργάτη. Η έκθεση του ιστορικού αρχείου θα λειτουργήσει το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 τις ώρες 11:00-16:00 και 18:00-21:00. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 7:15, στον 4ο όροφο της δημοτικής καπναποθήκης, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του αρχείου, από τον υπεύθυνο, βετεράνο φροντιστή, Γιώργο Κωνσταντάρα.

Ο Γ. Κωνσταντάρας θα μιλήσει με θέμα: «Μνήμες Καβάλας: Η φροντιστηριακή εκπαίδευση στην πόλη μας, από το 1930» καιθα παρουσιάσει στοιχεία που αφορούν τη φροντιστηριακή και όχι μόνο, εκπαίδευση στην πόλη από τις αρχές του 20ου αιώνα. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Νομού Καβάλας, Αργύρης Μυστακίδης. Το συντονισμό της παρουσίασης έχει ο Κώστας Παπακοσμάς.

«Ο σύνδεσμός Φροντιστών προσκαλεί τους παλιούς και νέους συναδέλφους, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο συμπολίτη, σε μία νοσταλγική διαδρομή 120 και πλέον ετών, στην ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού, που σε πείσμα των διαρκών δυσκολιών που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει παρέμεινε όρθιος, αποτελώντας ένα σημαντικό πυλώνα της εκπαίδευσης στη χώρα. Ο Σύνδεσμος ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Καβάλας, για την αμέριστη συμπαράσταση στην υλοποίηση της εκδήλωσης και ειδικά τους: Βασίλη Λωλίδη και Κώστα Παπακοσμά», αναφέρει το δελτίο Τύπου.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.