Σε παραπληροφόρηση της τοπικής κοινωνίας προβαίνουν όσοι διαδίδουν, πως η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας έμεινε εκτός σχεδιασμού του δικτύου φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. «Πρέπει να ντρέπονται αυτοί που λένε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Αντωνιάδης, ο οποίος εξήγησε ότι μόλις διαπιστώθηκε η εξαίρεση της Π.Ε. Καβάλας από το δίκτυο υψηλής πίεσης, έγινε αμέσως παρέμβαση στον Δ.Ε.Σ.Φ.Α. (Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου), για να κατασκευαστεί ο αγωγός σύνδεσης.

Η πόλη της Καβάλας, πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης, είναι ενταγμένη στο περιφερειακό δίκτυο χαμηλής και μέσης πίεσης, το οποίο θα κατασκευάσει η Δ.Ε.Δ.Α. (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου). Έτσι, ο αγωγός υψηλής πίεσης θα «κουμπώσει» με το δίκτυο χαμηλής και μέσης πίεσης, το οποίο θα τροφοδοτήσει φυσικό αέριο στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις.

Ο Κ. Αντωνιάδης έκανε το πρωί της Πέμπτης 10 Σεπτεμβρίου 2020, στον αύλειο χώρο του Διοικητηρίου Π.Ε. Καβάλας, έναν σύντομο απολογισμό, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους στη διοίκηση. Παρουσίασε τα κυριότερα πεπραγμένα σε ενότητες, αρχίζοντας από τις παρεμβάσεις στο κτήριο του Διοικητηρίου, το οποίο είναι αρκετών ετών και χρειάζεται συντήρηση και εκσυγχρονισμό. Για τον σκοπό αυτό, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ερευνητική γεώτρηση γεωθερμίας, που θα μειώσει τη δαπάνη για την ψύξη και θέρμανση του κτηρίου, καθώς και στην ανακαίνιση του αμφιθεάτρου. Τα τεύχη δημοπράτησης του συγκεκριμένου έργου, είπε, τελείωσαν και ο προϋπολογισμός αυξήθηκε στις 700.000 ευρώ.

Στις επόμενες ενότητες περιλαμβάνονταν: ο καθαρισμός των ρεμάτων, οι ασφαλτοστρώσεις, οι εθελοντικές δράσεις, οι αναδασμοί και οι γεωτρήσεις, η δημόσια υγεία, έργα που άρχισαν την εποχή της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, έργα για την ύδρευση και παρεμβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου.

Ερωτηθείς από τον «Κ.Τ.», ενόψει της έναρξης της σχολικής περιόδου τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, εάν ρυθμίστηκε το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών κι αν υπάρχει οικονομική εκκρεμότητα από προηγούμενα έτη, απάντησε πως αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο παιδείας για την πληρότητα στα λεωφορεία και στα ταξί, για να γίνει η συμφωνία του μεταφορικού έργου με τα ΚΤΕΛ Υπεραστικών και Αστικών Γραμμών και τα ταξί. Συμπλήρωσε, ακόμα, ότι μέσα στην πανδημία του Covid-19, οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Π.Ε. Καβάλας ολοκλήρωσαν τη διαδικασία εξόφλησης των μεταφορικών ισοδυνάμων προηγούμενων ετών.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.