• Η πρόταση του συγκοινωνιολόγου, Νότη Παρασκευόπουλου, να γκρεμιστεί η γέφυρα στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού και να αναδειχθεί (με φωτισμό!) το βραχώδες παραλιακό μέτωπο μπορεί να συζητηθεί, αλλά όχι με βάση το επιχείρημα που ανέφερε. Ότι, μετά την παύση λειτουργίας του νοσοκομείου, δεν έχει χρησιμότητα η γέφυρα.
  • Το νοσοκομείο έπαψε να λειτουργεί, ωστόσο το κτίριο παραμένει και θα επαναχρησιμοποιηθεί. Με όποια χρήση αποφασιστεί. Το ζήτημα που πρέπει να εξεταστεί, είναι η στατική επάρκεια της γέφυρας. Οι μηχανικοί του ελληνικού στρατού, άλλωστε, δήλωσαν ότι για να κατασκευάσουν τη γέφυρα τύπου Baileys, στο τμήμα που υποχώρησε, για να αποκατασταθεί, προσωρινά, η κυκλοφορία των οχημάτων, πρέπει να εξετάσουν, πρωτίστως, τη στατική επάρκεια της υπόλοιπης γέφυρας.
  • Ακόμα κι αν επισκευαστεί το τμήμα που υποχώρησε, ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι εάν περάσει ένα βαρύ όχημα στο μέλλον, δεν θα υποχωρήσει άλλο τμήμα του καταστρώματος; Χωρίς να διαθέτουμε τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις, φαίνεται ότι τα βάθρα (υποστυλώματα) της γέφυρας είναι ανθεκτικά. Επομένως, πρέπει να ερευνηθεί η στατική επάρκεια του καταστρώματος. Ίσως δεν χρειαστεί να κατεδαφιστεί όλη η γέφυρα, αλλά να κατασκευαστεί καινούργιο κατάστρωμα. Ας αναμένουμε, επομένως, το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων.
  • Πάντως, εάν κατεδαφιστεί όλη η γέφυρα και χρησιμοποιηθεί η παλιά οδός, για την κίνηση των οχημάτων, η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» θα χάσει ένα σημαντικό έργο. Για να είμαστε ειλικρινείς, εμείς θέλουμε από την εταιρεία αυτή και τη διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, να ασχοληθούνε σοβαρά με το έργο της ολοκλήρωσης της περιμετρικής οδού, που είναι πολύ πιο σημαντικό για την Καβάλα.
  • Όσον αφορά το τμήμα της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού μπροστά από το παλιό νοσοκομείο, θεωρούμε πως με τη διαπλάτυνση που προτάθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, θα εφαρμοστεί με ασφάλεια η αμφιδρόμηση της παλιάς οδού. Αλλά, πρέπει να τοποθετηθεί ειδική σήμανση, σε κατάλληλα σημεία, που θα απαγορεύει τη διέλευση βαρέων οχημάτων από τον συγκεκριμένο δρόμο.
  • Εάν επαναλειτουργήσουν οι κτιριακές εγκαταστάσεις του παλιού νοσοκομείου, θα γίνει, νομίζουμε, η απαραίτητη κυκλοφοριακή ρύθμιση, για να εισέρχονται και να εξέρχονται τα οχήματα στο χώρο στάθμευσης. Χωρίς την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη, θέλουμε να πιστεύουμε.
  • Από κει πέρα, δεν μας απασχολεί εάν η γέφυρα θα επισκευαστεί και θα διατηρηθεί, ή εάν θα κατεδαφιστεί. Η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. υπέγραψε την προγραμματική σύμβαση με την «Εγνατία Οδό Α.Ε.» και η εταιρεία θα πληρωθεί (αδρά) για την παροχή της τεχνογνωσίας της. Εκείνο που θέλουμε, είναι να επανέλθει σύντομα η κανονικότητα στην κυκλοφορία.
  • Για εμάς, επαναλαμβάνουμε, προέχει η ολοκλήρωση της περιμετρικής οδού. Είναι χρήσιμο, θεωρούμε, ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, να συναντηθεί με τη νέα διοίκηση της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», για να καταστήσει σαφές στα στελέχη της, ότι η περιμετρική οδός, είναι η μεγάλη προτεραιότητα της πόλης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ