-«Η Καβάλα είναι ένας πολυδιάστατος τουριστικός προορισμός. Προτρέπω τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στον τόπο αυτό», δήλωσε η υφυπουργός τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία βρέθηκε στην Καβάλα, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποίησε κλιμάκιο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή, πριν από την παρουσία του προέδρου του κόμματος και πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.). Η Σ. Ζαχαράκη επισκέφτηκε τον Δήμο Παγγαίου, συμμετείχε σε συσκέψεις με παράγοντες του τουρισμού και το απόγευμα κατέληξε στον Δήμο Νέστου και την Κεραμωτή.

-Όταν ρωτήθηκε από τον «Κ.Τ.», στην συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, αν η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από την διαχείριση των τουριστικών ακινήτων που δόθηκαν «προίκα» στο ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΤΑΔ, όπως η ακτή Καλαμίτσα στην Καβάλα, που βρίσκεται σε κατάσταση υποβάθμισης, απάντησε πως το Υπουργείο τουρισμού, σε συνεργασία με τους προαναφερθέντες φορείς, έχουν αξιοποιήσει αρκετά τουριστικά ακίνητα, ενώ η συνεργασία συνεχίζεται. «Δεν είναι εύκολη η αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων. Δεν υπάρχει ένα μαγικό ραβδί, για να γίνουν όλα αμέσως. Εμείς πιέζουμε την ΕΤΑΔ να επιταχύνει την διαδικασία, αλλά πρέπει να τηρηθεί μία διαδικασία», σημείωσε.

-Καταλαβαίνουμε, αγαπητή υφυπουργέ, ότι εσείς, ο υπουργός, ακόμα και ο πρωθυπουργός, δεν έχετε μεγάλη δυνατότητα παρέμβασης στα καθήκοντα των golden boys που διοικούν το ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΤΑΔ. Αν, όμως, δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αναποτελεσματικά διοικητικά στελέχη, με άλλα που θα υλοποιήσουν την αποστολή τους, προς όφελος του ελληνικού Δημοσίου και του ταμείου του κράτους. Και ειδικότερα για την περίπτωση της ακτής Καλαμίτσα στην Καβάλα, προς όφελος των λουομένων.

-Μαζί με την Σ. Ζαχαράκη ταξίδεψε στην Καβάλα και ο υπουργός ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος συναντήθηκε περισσότερο με εκπροσώπους των τοπικών Αρχών. Ρωτήσαμε τον υπουργό, αν η κυβέρνηση θα επαναφέρει την αρμοδιότητα των δρομολογίων στις πορθμειακές γραμμές, όπως παλιότερα, στις τοπικές Αρχές. Στην απάντηση που έδωσε «μάσησε τα λόγια του» και απέφυγε να πάρει σαφή θέση. «Το αίτημα αυτό, μαζί με άλλα, θα εξεταστούν σε προσεχή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών», είπε και πρόσθεσε ότι, πρέπει να ληφθεί υπόψη η αύξηση των τιμών των υγρών καυσίμων.

-Εάν δυσκολεύονται οι πλοιοκτήτες να κάνουν περισσότερα δρομολόγια, φίλτατε υπουργέ, οφείλει να βρει λύση η κυβέρνηση. Αλλά, η επαναφορά της αρμοδιότητας των δρομολογίων στις τοπικές Αρχές είναι πολιτική απόφαση. Τα δρομολόγια πρέπει να καταρτίζουν οι τοπικοί άρχοντες, σε συνεργασία με τους φορείς και οι πλοιοκτήτες να εκτελούν το δημόσιο μεταφορικό έργο, που τους αναθέτουν οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας. Εάν δεν συμφέρει οικονομικά στους πλοιοκτήτες, μπορούν να μεταφέρουν τα πλοία τους σε άλλες γραμμές. Ή, να ζητήσουν από την κυβέρνηση να μειώσει την τιμή του πετρελαίου, να τους επιστρέψει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, όπως θα κάνει με τους γεωργούς, ή να επιδοτήσει κάθε δρομολόγιο, κ.λπ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.