Η Καβάλα «δανείζει» αναισθησιολόγους και καρδιολόγους στο νοσοκομείο Σερρών!

0

Την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.), να μετακινήσει γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, για να καλύψουν εφημερίες του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών κατά τους θερινούς μήνες, εκφράζει το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Γιατρών Εθνικού Συστήματος Υγείας Καβάλας (Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Κ.). Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: «Καρδιολόγοι του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και της Καρδιολογικής Κλινικής, καθώς και αναισθησιολόγοι, θα κληθούν να καλύψουν εφημερίες του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών κατά την διάρκεια των επομένων μηνών. Υπενθυμίζουμε ότι, για τις προηγούμενες μετακινήσεις των αναισθησιολόγων του νοσοκομείου μας, η Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Κ. είχε επιδώσει εξώδικη διαμαρτυρία στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια, στο Υπουργείο υγείας και στην διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. Παρόλα αυτά, η απάντηση τους στην δίκαιη διαμαρτυρία μας, ήταν να διαθέσουν εκτός από τους αναισθησιολόγους και καρδιολόγους για εφημερίες στο νοσοκομείο Σερρών.

Καλούμε την 4η Υ.ΠΕ., καθώς και την διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, να μας εξηγήσει για ποιο λόγο αποδυναμώνουν το νοσοκομείο την καλοκαιρινή περίοδο, που λόγω της μεγάλης τουριστικής κίνησης, ο φόρτος εργασίας διπλασιάζεται και κάθε γιατρός είναι υπερπολύτιμος. Δεν περισσεύει κανείς, ούτε για μισή εφημερία αλλού.

Καλούμε την 4η Υ.ΠΕ. και την διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, όπως έχουν για πρώτη επιλογή το νοσοκομείο μας για κάθε είδους απόσπαση γιατρών σε όλη την Υ.ΠΕ., αντίστοιχα να το έχουν πρώτη επιλογή και στην προκήρυξη θέσεων ιατρικού προσωπικού. Περιμένουμε από την διοίκηση να απαιτήσει και από την 4η Υ.ΠΕ. να αποδώσει προς διορισμό όλες τις θέσεις γιατρών που ζήτησε το νοσοκομείο μας.

Η Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Κ. θα συνεχίσει να είναι μία φωνή που αναδεικνύει τα προβλήματα του νοσοκομείου μας, που είναι και προβλήματα των πολιτών της Καβάλας. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε περισσότερες θέσεις ιατρικού προσωπικού. Η λύση είναι η στήριξη και η ενδυνάμωση όλων των νοσοκομείων και όχι η μετατροπή των γιατρών τους σε γυρολόγους».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.