Ο Ροταριανός Όμιλος Δυτικής Καβάλας και το Ερευνητικό Κέντρο ΜΟΗΑ διοργανώνουν εκδήλωση-φόρο τιμής στον μεγάλο λογοτέχνη Νίκο Καζαντζάκη, λίγο πριν το τέλος του έτους 2017, που από το Υπουργείο Πολιτισμού έχει χαρακτηριστεί ως «έτος Καζαντζάκη», με αφορμή τη συμπλήρωση εξήντα ετών από τον θάνατό του. Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι: «Salvatores Dei: Εν αρχή ην η… ΑΣΚΗΤΙΚΗ. Ανάμεσα στο κείμενο και στη μουσική, μικρές τοποθετήσεις…».

Ο δικηγόρος και συγγραφέας, Κοσμάς Χαρπαντίδης (φωτογραφία), θα διαβάσει αποσπάσματα της ΑΣΚΗΤΙΚΗΣ και θα «συνομιλήσει» με τον Δρ. Νίκο Μαθιουδάκη, επιστημονικό σύμβουλο των Εκδόσεων Καζαντζάκη. Ενδιάμεσα, ο μουσικός και συνθέτης, Μιχάλης Πρεπόνης (λαούτο, πλήκτρα, τραγούδι), θα παρουσιάσει με τη βοήθεια του Απόστολου Πρεπόνη (βιολί, γιαλί ταμπούρ), για πρώτη φορά ζωντανά, τρία τραγούδια που έχει γράψει μελοποιώντας κομμάτια της ΑΣΚΗΤΙΚΗΣ του Ν. Καζαντζάκη. Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017, στις 19:30, στη μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου Imaret στην Καβάλα.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.