• Η κατασκευή του πεζοδρομίου μπροστά στο δημοτικό στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», όπως και η αποκατάσταση του φθαρμένου και επικίνδυνου οδοστρώματος, είναι αναγκαίες παρεμβάσεις. Δυστυχώς, όμως, ο Δήμος Καβάλας, όπως και οι περισσότεροι Δήμοι στη χώρα, δεν μπορούν να κάνουν μεγαλύτερα τεχνικά έργα με τον πενιχρό προϋπολογισμό που έχουν.
  • Το καινούργιο πεζοδρόμιο μπροστά στο δημοτικό στάδιο, θα βοηθήσει ώστε να γίνεται με ασφάλεια η πρόσβαση των πεζών μέχρι το Κοιμητήριο. Κι επιτέλους, θα σταματήσει η στάθμευση βαρέων οχημάτων στο συγκεκριμένο τμήμα της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού. Θα συμφωνήσουμε με τον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, ότι πρέπει να αναβαθμιστούν οι είσοδοι προς την πόλη, διότι είναι η πρώτη εικόνα που βλέπουν οι επισκέπτες που έρχονται. Η Καβάλα έχει πολύ όμορφες εισόδους, οι οποίες χρειάζονται εξωραϊσμό για να αναδειχτούν.
  • Επίσης, η αποκατάσταση του οδοστρώματος στην ανατολική είσοδο είναι αναγκαία, αφού η κατάσταση του ασφαλτοτάπητα είναι άθλια έως τραγική! Κι ένας σοβαρός παράγοντας για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων, τα οποία είναι συχνά στη συγκεκριμένη περιοχή μπροστά από το στάδιο «Ανθή Καραγιάννη». Εκτός από την ασφαλτόστρωση, επομένως, πρέπει να ληφθεί ένα μέτρο για την μείωση της ταχύτητας των οχημάτων. Ίσως θα βοηθούσε μία πινακίδα στην είσοδο, η οποία θα προειδοποιεί τους οδηγούς να ελαττώσουν την ταχύτητα των οχημάτων τους, που θα φωτίζεται τη νύχτα.
  • Είναι ευκαιρία, νομίζουμε, να κατασκευαστεί ένα πεζοδρόμιο και στην είσοδο της πόλης από την πλευρά του Παληού Τσιφλικιού. Συγκεκριμένα, να συνεχιστεί το πεζοδρόμιο από την ακτή Καλαμίτσα μέχρι την ακτή Μπάτης, αφού κάθε καλοκαίρι υπάρχουν συμπολίτες, κυρίως νεαρά άτομα, που διανύουν την απόσταση αυτή περπατώντας στην άκρη του δρόμου. Σε όλες τις εισόδους (και εξόδους) της πόλης, ακόμα, πρέπει να ενισχυθεί ο φωτισμός, να κοπεί η βλάστηση και να μαζευτούν τα απορρίμματα, για να βελτιωθεί η εικόνα.
  • Εννοείται πως θα γίνει ασφαλτόστρωση των οδών, όπου χρειάζεται, γιατί εκτός από την αισθητική προέχει η ασφάλεια. Στο δημοτικό στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» πρέπει να γίνουν κι άλλες παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο. Κατά την άποψη μας, πρέπει να καταργηθεί η πύλη εισόδου των αυτοκινήτων από την πλευρά της πόλης και γενικά να απαγορευθεί η στάθμευση εντός του περιφραγμένου χώρου. Υπάρχει ένα οικόπεδο, για παράδειγμα, δίπλα στην υπεραγορά, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης των αυτοκινήτων των φιλάθλων. Πρέπει, όμως, να διαπλατυνθεί ο στενός σήμερα δρόμος που οδηγεί προς το κολυμβητήριο, να κατασκευαστούν πεζοδρόμια και στις δύο πλευρές και καινούργια είσοδος, μόνο για τους πεζούς, στη βόρεια πλευρά του σταδίου.
  • Μπορεί, ακόμα, να αυξηθεί η έκταση του χώρου στάθμευσης στο κολυμβητήριο, για να εξυπηρετούνται και οι επισκέπτες του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη». Και, βεβαίως, πρέπει να ανακατασκευαστεί όλη η περίφραξη και να αναπλαστεί ο περιβάλλων χώρος του σταδίου. Δηλαδή, να αντικατασταθεί η άσφαλτος από άλλο υλικό, να φυτευτούν δέντρα, να τοποθετηθούν παγκάκια, κ.λπ., όπως γίνεται στα σύγχρονα στάδια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.