• Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καβάλας «Αργοναύτες» με 17 αθλητές και αθλήτριες, συμμετείχε σε κολυμβητικούς αγώνες στην Αλεξανδρούπολη. Ιδρύθηκε νέο αθλητικό σωματείο στην Καβάλα; Διότι, εγώ γνωρίζω τον Ναυτικό Όμιλο Καβάλας (Ν.Ο.Κ.) και τον Όμιλο Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας (Ο.Θ.Α.Κ.).
  • Αν θυμάμαι σωστά, λειτούργησαν δύο ακόμα σύλλογοι στο χώρο, η Ακαδημία Κολύμβησης Καβάλας και ο «Ναυτίλος», που δεν μακροημέρευσαν. Θέλω να πω, καρντάσια, ότι η Καβάλα δεν έχει το μέγεθος και τον πληθυσμό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, για να συντηρήσει τόσα αθλητικά σωματεία. Είναι ευχάριστο, βεβαίως, να αναπτύσσεται ο τοπικός αθλητισμός, αλλά δεν νομίζω ότι η ίδρυση νέων σωματείων συμβάλλει προς την κατεύθυνση αυτή.
  • Στις περισσότερες περιπτώσεις, μία μερίδα ανθρώπων αποχωρεί από ένα σωματείο και ιδρύει άλλο, γιατί δεν μπορεί να συνυπάρξει στο «μητρικό». Οι αθλητικές εγκαταστάσεις και τα έσοδα, όμως, έχουν όριο. Γι’ αυτό και η προσπάθεια κάποιων σωματείων είναι βραχύβια.
  • Εγώ θα πρότεινα στους παράγοντες των ερασιτεχνικών σωματείων, πλην του ποδοσφαίρου, να κάνουν μία ευρεία συνάντηση, για να συζητήσουν τη δυνατότητα συνεργασίας και συνένωσης των δυνάμεων, με σκοπό την ενίσχυση του τοπικού αθλητισμού.
  • Προτείνω την πρόσκληση για τη συνάντηση αυτή, να την κάνει το διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα», γιατί ο Α.Ο.Κ. βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας του Καβαλιώτικου αθλητισμού.
  • Ας είναι τα αθλητικά σωματεία παράδειγμα και «μπροστάρηδες», ώστε να γίνει πράξη αυτό που όλοι και όλες λένε και επιθυμούν. Η σύμπνοια. Μετά θα ακολουθήσουν οι τοπικές Αρχές, οι φορείς και οι λοιποί σύλλογοι. Ίσως έτσι, η Καβάλα να βγει από το τέλμα και δείξει τη δυναμική που έχει, αλλά δεν μπορεί, ακόμα, να αξιοποιήσει. Μία φιλική κουβέντα δεν βλάπτει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.