Το διοικητικό συμβούλιο της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας διοργανώνει το επετειακό συνέδριο από την ίδρυση της Εταιρείας, που θα διεξαχθεί στην Καβάλα από 30 Σεπτεμβρίου έως και 2 Οκτωβρίου2022 στο ξενοδοχείο Lucy. Το συνέδριο απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες υγείας (γιατρούς, νοσηλευτές, βιολόγους, βιοχημικούς, παρασκευαστές, τεχνολόγους, διασώστες, κ.α.) και η οργανωτική επιτροπή έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμα θέματα υγείας της καθημερινής κλινικής πράξης, που θα παρουσιαστούν από γιατρούς-πανεπιστημιακούς, γιατρούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.), ιδιώτες γιατρούς της Καβάλας, της Δράμας, της Αλεξανδρούπολης, της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

Η τελετή έναρξης του συνεδρίου θα γίνει την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 8μ.μ., με ομιλητή τον ερευνητή τοπικής ιστορίας, Κώστα Παπακοσμά. Επίσης, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 10:30π.μ., θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό, στην οποία με εκλαϊκευμένο τρόπο θα αναλυθούν και θα συζητηθούν με τους παρευρισκόμενους επίκαιρα και διαχρονικά ιατρικά θέματα: σωστή μέτρηση αρτηριακής πίεσης εκτός ιατρείου (ομιλητής Ν. Βάτκαλης, καρδιολόγος), μαστογραφία: η παρεξηγημένη βασίλισσα της πρόληψης (ομιλήτρια Ε. Ιωσηφίδου, ακτινοδιαγνώστρια), Ειδικό Προστατικό Αντιγόνο (PSA): Τι μπορεί να σημαίνει η αύξηση του; (ομιλητής Δ. Κυριακούδης, χειρουργός ουρολόγος), αλήθειες και μύθοι για την κολονοσκόπηση (ομιλητής Γ. Τσαρούχας, γαστρενερολόγος).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.