• «Εξακολουθώ και υποστηρίζω την απόφαση της κυβέρνησης, για τη σύσταση της ειδικής επιτροπής για τη Θράκη, διότι βασίζεται στη λογική διερεύνησης ανάλυσης και λήψης αποφάσεων, πάνω στη βάση των απόλυτα μοναδικών και ειδικών χαρακτηριστικών, που όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι ισχύουν στη Θράκη. Η επιχείρηση διείσδυσης της Τουρκίας και προσπάθεια ελέγχου πληθυσμιακών ομάδων και μέσω οικονομικών παραγόντων είναι δεδομένη και οφείλουμε να εξετάσουμε σοβαρά τις συνθήκες που το επιτρέπουν αυτό. Μία σοβαρή χώρα, δεν μπορεί να αφήνει τους πολίτες της ανυπεράσπιστους, ούτε να παρακολουθεί ανέμελα τέτοιες εξελίξεις», δήλωσε ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην αντιπεριφερειάρχης τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Μιχάλης Αμοιρίδης.
  • Ο φίλτατος Μ. Αμοιρίδης θέλει να πιστεύει ότι, με τη σύσταση της ειδικής επιτροπής για την ανάπτυξη, η Θράκη θα θωρακιστεί από τη «διείσδυση» της Τουρκίας στην περιοχή και ότι οι Θρακιώτες θα προστατευτούν από το ελληνικό κράτος. Με τη σύνθεση που έχει η επιτροπή αυτή, αγαπητέ Μιχαήλ, η Θράκη διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο! Διότι, μία σοβαρή χώρα, που αντιμετωπίζει μεγάλη εθνική απειλή στα σύνορα της, δεν συστήνει «επιτροπές ανάπτυξης», αλλά λαμβάνει δραστικά μέτρα, για να περιορίσει και να εξαλείψει τον κίνδυνο.
  • Κι όσο θα βρίσκεται στην Κομοτηνή, στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, το τουρκικό προξενείο, η Θράκη θα αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο. Μία σοβαρή κυβέρνηση, επομένως, που διοικεί μία σοβαρή χώρα, απομακρύνει τον κίνδυνο και μετά συγκροτεί επιτροπές για την ανάπτυξη.
  • Ωστόσο, οι τοπικοί φορείς, όσοι αντέδρασαν στη σύσταση της επιτροπής για την Θράκη, πάλι στόχευσαν σε λάθος κατεύθυνση! Διαμαρτυρήθηκαν τα Επιμελητήρια Καβάλας-Δράμας και εν συνεχεία οι δήμαρχοι των Δήμων ανατολικής Μακεδονίας, για την εξαίρεση των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας-Δράμας από την «ατζέντα» της επιτροπής για τη Θράκη. Ο «νταλκάς» τους είναι, πάλι, οικονομικός. Δεν θέλουν να υπολείπονται των (αναπτυξιακών) κινήτρων, που θα αποφασίσει η επιτροπή αυτή για τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Θράκης (Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου). Ο επικείμενος «τεμαχισμός» της Ελλάδας, δεν τους ανησυχεί. Η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας δεν έγινε μάθημα.
  • Κι ενώ περιμένουμε απ’ όλα τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.), τις παρατάξεις στο περιφερειακό συμβούλιο και τους βουλευτές όλων των κομμάτων, να στείλουν στον πρωθυπουργό επιστολή διαμαρτυρίας για τον αντεθνικό ρόλο του τουρκικού προξενείου, ασχολούνται με το κλείσιμο των συνοριακών σταθμών, το κόστος μισθοδοσίας και την επιτροπή ανάπτυξης.
  • Πέρασαν 10 ημέρες από την πρώτη μουσουλμανική προσευχή-φιέστα στην Αγία Σοφία και 24 ημέρες από την ανακοίνωση της απόφασης (της τουρκικής κυβέρνησης) για την μετατροπή της σε τέμενος, αλλά τα ανδρείκελα της ελληνικής κυβέρνησης και των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν επέβαλαν καμία κύρωση προς την Τουρκία. Η αδράνεια τους είναι ένοχη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.