Η οικογένεια και η σχέση των μελών της, είναι το βασικό θέμα του έργου «Αυτό το παιδί», του Ζοέλ Πομερά, που θα παρουσιάσει η θεατρική ομάδα του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων Τεχνών (Σ.Φ.Γ.Τ.) Καβάλας, από την Πέμπτη 5 έως και τις 8 Μαρτίου 2020 στις 9 το βράδυ, στη στέγη του συνδέσμου. «Το κείμενο γεννήθηκε από τη συνάντηση με μία ομάδα γυναικών κάποιας κοινότητας της Νορμανδίας και είναι μία αυτοβιογραφική εξερεύνηση της προσωπικής ταυτότητας και συναισθημάτων αυτών των γυναικών, που πηγάζουν από τις οικογενειακές τους σχέσεις. Η παράσταση δεν είναι παρά μία εικόνα της ανθρώπινης κοινωνίας και ο λόγος του έργου, όπως αναφέρεται στον πρόλογο του βιβλίου, έχει τραφεί με πολύ ρεαλιστικές οικογενειακές καταστάσεις, ενώ ταυτόχρονα προσλαμβάνει άμεση αναστοχαστική διάσταση, προκειμένου να αγγίξει οικουμενικές αξίες.

Οι ήρωες του έργου αφηγούνται οικογενειακές καταστάσεις, όπου δεν είναι περίεργο, σε μία φαινομενικά ευτυχισμένη οικογένεια, μπορεί να κρύβεται ένας καταπιεστικός, βάναυσος πατέρας, ή ένας πατέρας που ειρωνεύεται τις επιλογές του παιδιού του, μία σκληρή αυταρχική μητέρα που αντιλαμβάνεται το λάθος της συμπεριφοράς της, όταν είναι πολύ αργά, μία μητέρα αγχώδης, νευρωτική, υπερβολικά υπερπροστατευτική, που καταδυναστεύει το παιδί της. Σε μία οικογένεια, που στην επιφάνεια της φαίνεται ευτυχισμένη, μπορεί να διαπιστώσεις ότι συμβαίνουν διάφορα δυσάρεστα», αναφέρει δελτίο Τύπου.

Σκηνοθεσία: Μαρία Κολτσακίδου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Ασημένιος, Έλσα Βλάχου, Χαρά Γιαμουρίδου, Μυρτώ Δούδα, Κώστας Κοσμίδης, Σοφία Κουκιά, Νικολέτα Μαρκοπούλου, Παναγιώτα Μεταλλίδου, Γιάννα Μπρούσαλη, Ευαγγελία Οικονομίδου, Νατάσσα Παντάζογλου, Νίκος Πουροτζόγλου, Αγγελική Τζανετάκη, Νίκος Τσιάγκας, Ρούλα Χατζητοπαλούδη.

Επιμέλεια φωτισμού και ήχου: Μίνα Καλαμούκη

Σχεδιασμός αφίσας: Γιώτα Μεταλλίδου

Τηλέφωνα κρατήσεων: 6978417942, 6982867547

Είσοδος: 5 ευρώ


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.