Από το Γραφείο Ορθοδόξου Μαρτυρίας της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου γίνεται γνωστό ότι: «Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατά τη συνεδρίαση του μηνός Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους 2019, μεταξύ των άλλων, ασχολήθηκε με το σοβαρό θέμα της αποτεφρώσεως των ανθρωπίνων σωμάτων, το οποίο απασχολεί έντονα την ελληνική κοινωνία, αλλά και την εκκλησιαστική κοινότητα την τελευταία τουλάχιστον εικοσαετία, αφότου υπήρξε από πλευράς του ελληνικού κράτους και η σχετική νομοθέτηση. Τον τελευταίο καιρό, μάλιστα, όλο και περισσότερο, διακινούνται συνθήματα και διαφημίσεις περί της δήθεν αξιοπρεπούς λύσης της αποτέφρωσης, χωρίς βέβαια να επισημαίνεται η βιαιότητα και η εχθρότητα προς το ανθρώπινο σώμα, η οποία επιδεικνύεται (τεχνηέντως αποσιωπάται) κατά τη σύγχρονη διαδικασία αποτέφρωσης.

Με σκοπό να ενημερωθούν άπαντες περί της επισήμου θέσεως της Εκκλησίας επί του θέματος, η οποία προσδιορίζεται από τον σεβασμό του σώματος του κεκοιμημένου ανθρώπου, έχοντας πίστη και ελπίδα στο αιώνιο μέλλον και αναθέτοντας στη φύση την ευθύνη της φθοράς του φυσικού παρόντος ανθρώπου, εκδόθηκε και διακινήθηκε ήδη, το φυλλάδιο «ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ», μέσα από το οποίο, η Εκκλησία μιλάει στα παιδιά της με τη γλώσσα της ευθύνης, της αλήθειας και της αγάπης. Καλούμε, λοιπόν, όλους όσοι ελεύθερα σκέπτονται και καλοπροαίρετα προβληματίζονται, να μελετήσουν με προσοχή το φυλλάδιο, το οποίο διανέμεται στους τους ιερούς ναούς μας και δημοσιεύεται στον τοπικό Τύπο, για να αποκομίσουν ωφέλιμα συμπεράσματα, τα οποία θα πρέπει να προσδιορίζουν, τελικά και οριστικά, τη στάση καθενός απέναντι στο σοβαρό αυτό ζήτημα».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.