-Είναι λογικό ο δήμαρχος, Λευτέρης Κυριακίδης, να αισθάνεται ικανοποίηση και υπερηφάνεια μαζί, που αυξάνεται ο αριθμός των ακτών της Θάσου που βραβεύονται με την «Γαλάζια Σημαία». Οφείλει, ωστόσο, να συγχαρεί και να ευχαριστήσει τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, που με τις δαπάνες τους, έχουν αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ντόπιους και τους επισκέπτες του νησιού.

-Διότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έκανε η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, οι τρεις από τις πέντε παραλίες που βραβεύτηκαν με την «Γαλάζια Σημαία» φέτος, το 2022, στην Θάσο, είναι υπό την διαχείριση ιδιωτικών επιχειρήσεων. Αυτό, βεβαίως, δεν μειώνει την φυσική ομορφιά των ακτών και την καθαρότητα της θάλασσας.

-Από την άλλη πλευρά, η παραχώρηση των ακτών, τμημάτων του αιγιαλού και της παραλίας για την ακρίβεια, σε ιδιώτες, με σκοπό να παρέχουν υπηρεσίες προς τους λουόμενους, αποφέρει και καλά έσοδα στους Δήμους. Τα έσοδα αυτά, οι Δήμοι πρέπει να αξιοποιούν, για να συντηρούν και να βελτιώνουν τις υποδομές στις ακτές που διαχειρίζονται εκείνοι και η πρόσβαση των λουομένων είναι ελεύθερη.

-Κατά την άποψη μου, καρντάσια, η Θάσος, με μήκος ακτογραμμής πάνω από εκατό (100) χιλιόμετρα, έπρεπε να έχει τις περισσότερες βραβευμένες ακτές στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Διότι είναι η λεγόμενη «ναυαρχίδα» του τουρισμού στην Περιφέρεια. Σημειωτέον, καρντάσια, η «Γαλάζια Σημαία» απονέμεται και σε περιοχές που διαθέτουν οργανωμένα αγκυροβόλια για τουριστικά σκάφη, δηλαδή μαρίνες.

-Η Θάσος έχει Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, αλλά δεν κέρδισε ποτέ έως σήμερα, απ’ όσο θυμάμαι, το βραβείο αυτό για την μαρίνα της! Νομίζω πως πρέπει να προβληματίσει τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και τον δήμαρχο, γιατί η «ναυαρχίδα» του τουρισμού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, δεν κατάφερε να πάρει την «Γαλάζια Σημαία» (και) για την υψηλού επιπέδου μαρίνα της.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.