Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Μ.Ε.) Καβάλας εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου, με αφορμή τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών για τη συγκρότηση των νέων υπηρεσιακών συμβουλίων: «Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 και παρά την εκπεφρασμένη αντίθεση των εκπαιδευτικών, οι οποίοι απέσυραν τις υποψηφιότητές τους, διενεργήθηκαν εκλογές με σκοπό την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Σύμφωνα με αυτά, από τους 998 εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους μόνο 65 εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία. Επομένως, το ποσοστό αποχής ήταν πάνω από 93%. Το αποτέλεσμα αυτό, αποδεικνύει ότι η πλειονότητα των συναδέλφων και συναδελφισσών γύρισε την πλάτη:

-στην αδιαλλαξία και στον αυταρχισμό της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, που αρνήθηκαν τον διάλογο με την Ομοσπονδία μας,

-στην προσπάθεια κατάργησης του συνδιαλέγεσθαι και του συνέρχεσθαι, που επιχειρήθηκε εν μέσω πανδημίας,

-στην παραβίαση της διασφάλισης της μυστικότητας της ψήφου και της προστασίας των προσωπικών μας δεδομένων,

-στην προκλητική αλαζονεία της υπουργού Παιδείας, η οποία αυτάρεσκα δήλωνε ότι: «Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα γίνει και τότε θα μετρήσουμε ποιοι θα πάνε με την Ο.Λ.Μ.Ε. και ποιοι με το Υπουργείο».

Η εκπαιδευτική κοινότητα απέδειξε με τη στάση της πως, όταν γίνονται προσπάθειες να υπονομευτούν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και η δημοκρατία, ξέρει να αντιστέκεται. Πιστοί στις δεσμεύσεις μας δηλώνουμε πως όποιοι και όποιες από εμάς, παρά τη θέλησή μας, εκλεχτήκαμε, θα παραιτηθούμε. Πιστοί στο συνδικαλιστικό μας καθήκον, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αντιμαχόμαστε την αλαζονεία και τον αυταρχισμό. Η Ο.Λ.Μ.Ε. θα αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, για να ακυρώσει και τυπικά αυτές τις ψευδεπίγραφες «εκλογές». Ζητούμε από την υπουργό Παιδείας και την κυβέρνηση να αποδεχτούν την πραγματικότητα και να μην αποδειχτούν «τυφλοί στα μάτια, στα αυτιά και στο μυαλό».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.