Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Μ.Ε.) Καβάλας επισκέφθηκε τη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο παλιό στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» και ενημερώθηκε για τα θέματα εκπαίδευσης των παιδιών. Το δελτίο Τύπου αναφέρει ότι: «Με ανησυχία διαπιστώσαμε πως, η φοίτηση 350 παιδιών (σε σύνολο 500 που διαβιούν στη δομή) σε σχολεία της πόλης καθυστερεί γιατί:

-Δεν έχουν εμβολιαστεί. Εδώ πρέπει να επισημανθεί ότι, η στέρηση Α.Μ.Κ.Α. από τους πρόσφυγες αποτελεί σοβαρή αιτία της καθυστέρησης του εμβολιασμού.

-Δεν μπορούν να προσκομίσουν Α.Δ.Υ.Μ. (Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητών), το οποίο είναι υποχρεωτικό για τη φοίτησή τους.

-Δεν έχει εκδοθεί ακόμα Φ.Ε.Κ., με το οποίο θα καθορίζονται οι σχολικές μονάδες που θα υποδεχτούν τους μαθητές και τις μαθήτριες (πρόσφυγες και μετανάστες).

Επίσης, στο νηπιαγωγείο, το οποίο λειτουργεί μέσα στη δομή και το οποίο φιλοξενεί 23 νήπια από τον παλιό πληθυσμό (τα οποία έχουν εμβολιαστεί), δεν γίνονται μαθήματα, γιατί δεν έχει προσληφθεί ακόμα νηπιαγωγός.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Λ.Μ.Ε., αντιλαμβανόμενο τη σημασία της εκπαίδευσης για την ψυχολογική στήριξη και την κοινωνική επανένταξη των παιδιών αυτών, τα οποία έχουν χάσει τα δίκτυα κοινωνικής υποστήριξης, αποφάσισε να ενημερώσει τους φορείς της πόλης και να ζητήσει τη βοήθειά τους, ώστε να αντιμετωπιστεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.