Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης και η εφηβική θεατρική του ομάδα  «ΠΑΡΕ(ν)ΘΕΣΗ», παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Ομάδα καταστολής ερωτικών παρακρούσεων – Ο.Κ.Ε.Π.», της Βάγιας Παπαποστόλου, σε σκηνοθεσία της ίδιας, στο αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης» στην Ελευθερούπολη.

 

Για την παράσταση

Καθώς πλησιάζει η πενθήμερη εκδρομή της β΄ τάξης λυκείου, μία παρέα συμμαθητών συναντιούνται ώστε να συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες. Όλα ήταν έτοιμα. Ή τουλάχιστον έτσι πίστευαν! Οι ανατροπές που θα ακολουθήσουν θα ξεσηκώσουν θύελλες! Τότε, η μυστηριώδης αγγελική Ομάδα Καταστολής Ερωτικών Παρακρούσεων κι αφού έχει πάρει επίσημη εντολή από τα υψηλά κλιμάκια της υπηρεσίας της, αναλαμβάνει δράση με κύριο σκοπό να αποκαλύψει ένα καλά κρυμμένο μυστικό.

 

Σημείωμα συγγραφέα-σκηνοθέτη

Μετά το «Κλουβί» το 2015 και το «Κοινή συναινέσει» το 2016, η εφηβική θεατρική ομάδα «ΠΑΡΕ(ν)ΘΕΣΗ» στο τιμόνι και με εμένα συνοδηγό, ανεβάζει την κωμωδία «Ομάδα Καταστολής Ερωτικών Παρακρούσεων – Ο.Κ.Ε.Π.». Θέλει και πάλι να «μιλήσει» από σκηνής για ένα ακόμα θέμα που απασχολεί τους έφηβους, επιλέγοντας αυτή τη φορά τον έρωτα.

Το έργο γράφτηκε με τρυφερότητα και σεβασμό απέναντι στα πρώτα καρδιοχτύπια, διατηρώντας, όμως, τη χιουμοριστική ματιά στα πράγματα.    Επιμένει στην απειρία, την αφέλεια και την έλλειψη τόλμης από πλευράς των έφηβων απέναντι σε αυτόν που ερωτεύονται. Και το κάνει, προκειμένου να τονίσει την μεγάλη τους δυσκολία να διαχειριστούν αυτό το συναίσθημα – καταιγίδα που έρχεται από το πουθενά και τους κάνει άνω κάτω. Οι άγγελοι που με χιούμορ επεμβαίνουν οργανωμένα ως προσωποποιημένη  ανθρώπινη εσωτερική δύναμη, άλλοτε διακριτικά κι άλλοτε έντονα, γίνονται ο μοχλός κίνησης του μηχανισμού που πρέπει να μπει σε λειτουργία, ώστε ο έφηβος να καταφέρει, επιτέλους, να παραδεχτεί πως ναι, είναι ερωτευμένος!

Ευχαριστώ πολύ τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελευθερούπολης για την εμπιστοσύνη του, την Θάλεια Αβραμίδου που ήταν πάντα δίπλα μας δίνοντας λύση σε οτιδήποτε χρειάστηκε, όπως και τον ακούραστο και πάντα πρόθυμο Βασίλη Παπαευαγγέλου για όλα. Τέλος, ευχαριστώ τα είκοσι έξι παιδιά της θεατρικής ομάδας, για την τόσο όμορφη συνεργασία και φυσικά όλους εσάς που θα είστε εκεί, χαρίζοντας τους το χειροκρότημα σας!

Συντελεστές

Κείμενο/σκηνοθεσία: Βάγια Παπαποστόλου

Σκηνικά: Βασίλης Παπαευαγγέλου

Ενδυματολογική επιμέλεια/φροντισμός: Θάλεια Αβραμίδου

Χορογραφίες/κίνηση: Κατερίνα Βασιλείου

Φωτισμός: Βασίλης Κάτσικας

Σχεδιασμός αφίσας: Μαρία Παπαποστόλου

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Σταυρούλα Κανέλα, Εβελίνα Τσέλιου, Ευγενία Νικολαΐδου, Ζωή Μοσχοπούλου, Ευτυχία Φιλιτσοπούλου, Ασημίνα Γιαννούλια, Αναστασία Βακαλοπούλου, Αγγελίνα Νεστορίδου, Σοφία Σιμιτσάκου, Θοδωρής Σπαρτσής, Νικόλας Σταθάκης, Στέλιος Κατσαρός, Εύη Καπατζιά, Ευτυχία Σιμιτσάκου, Χαρούλα Χατζηκωνσταντίνου, Μαρία Φιλιτσοπούλου, Γιώργος Αλιβέρτης, Σμαρώ  Νικολαΐδου, Ζωή Τσομπάνογλου, Ωραία Σπαρτσή, Χριστιάνα Κάλφα, Μιχαέλα Μαρουφίδου, Μαργαρίτα Καλινικίδου, Παναγιώτης Αναστασιάδης, Κωνσταντίνος Αραμπατζής, Μπάμπης Μαρουφίδης.

Παραστάσεις: Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Απριλίου 2017 στις 8μ.μ. στο αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης» στην Ελευθερούπολη. Με την υποστήριξη της κοινωφελούς επιχείρησης Δήμου Παγγαίου.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here