Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.)-Προοδευτική Συμμαχία «θυμήθηκε» το παλιό μέτωπο πολιτικής αντιπαράθεσης με την προηγούμενη δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας και με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από την ζημιά που υπέστη η γέφυρα στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στη σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Η τοπική Οργάνωση του κόμματος, κατήγγειλε πως η τέως δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, με «εντολή» παραγόντων της Νέας Δημοκρατίας, απέρριψε τη βοήθεια του κράτους για την επισκευή της ζημιάς, για να μην καρπωθεί την πολιτική δόξα η τότε κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (Ανεξάρτητων Ελλήνων). Η δημόσια επίθεση από στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία ανάγκασε την επικεφαλής του συνδυασμού «Ανάσα για τον Δήμο», Δ. Τσανάκα, να εκδώσει το ακόλουθο δελτίο Τύπου, στο οποίο επισύναψε την επιστολή που έστειλε προς τους συναρμόδιους υπουργούς μετά τη ζημιά στη γέφυρα: «Προς απάντηση των ανυπόστατων, ψευδών και πλήρως αναληθών αιτιάσεων στελεχών του τοπικού ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που είδαν το φως της δημοσιότητας, με μόνο σκοπό, να καλύψουν την ανυπαρξία τους σε τοπικό επίπεδο, την αδιαφορία τους για τα τρέχοντα προβλήματα και την ανικανότητά τους να διεκπεραιώσουν το παραμικρό θέμα που αφορούσε τον Δήμο Καβάλας, κατά τη διάρκεια που η διακυβέρνηση τους συνέπεσε με τη διοίκηση μας, η δημοτική μας παράταξη παραθέτει αυτούσια την από 14-11-2018 επιστολή της τέως δημάρχου, Δήμητρας Τσανάκα, με αποδέκτες τους υπουργούς, κ.κ. Σπίρτζη, Νοτοπούλου, Γιαννακίδη.

Σύμφωνα με αυτή, η τέως δήμαρχος, αφού ενημέρωνε για το νομικό πλαίσιο, καθώς και την εκδήλωση ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, καλούσε τους κυβερνητικούς παράγοντες, να αναλάβουν ΕΚΕΙΝΟΙ τις πρωτοβουλίες που θα επιλύσουν το πρόβλημα, προκρίνοντας ΕΚΕΙΝΟΙ την λύση που κρίνουν ως τη δέουσα. Καλούμε την τοπική Οργάνωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., να ενημερώσει τον Καβαλιώτικο λαό, για το πώς ανταποκρίθηκε η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην επιστολή αυτή και το τι ακριβώς έπραξε. Δυστυχώς, θα στοιχειώνουν για πολύ καιρό ακόμα την πόλη, οι προεκλογικές δηλώσεις όλων των  αυτόφωτων σωτήρων που είχαν τον τρόπο να ξαναφτιάξουν την γέφυρα σε 100 ημέρες. Αντιθέτως, το πλήρωμα του χρόνου καταδεικνύει την ορθότητα των ενεργειών μας, την ειλικρίνεια των δηλώσεων μας και την αντικειμενική δυσκολία του όλου ζητήματος. Για εμάς, τα συμφέροντα του Δήμου Καβάλας και των συνδημοτών μας, είναι πάνω από κομματικά συμφέροντα». Η επιστολή ανέφερε τα ακόλουθα:

Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Επιτρέψατε μου εκ νέου να εκφράσω την ευγνωμοσύνη των Καβαλιωτών, για την άμεση ανταπόκριση και το ενδιαφέρον σας (καθώς και των υπολοίπων μελών της κυβέρνησης), το οποίο εκφράσατε μεταξύ άλλων και στην τηλεφωνική επικοινωνία μας, για το γεγονός της υποχώρησης της γέφυρας στην πόλη μας. Έτι περαιτέρω, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι, όπως προκύπτει από το Εθνικό Κτηματολόγιο, το επίμαχο τμήμα της οδού, όπου σημειώθηκε το δυσάρεστο συμβάν, ανήκει κατά κυριότητα στο ελληνικό Δημόσιο, η δε αρμοδιότητα συντήρησης ανήκει στην Περιφέρεια.

Βέβαια, είναι πολλά τα ζητήματα που ανέκυψαν και ανακύπτουν με θέματα αρμοδιοτήτων κ.λπ., πλην όμως, είναι κοινή βούληση όλων μας, να αποκατασταθεί άμεσα και με τον αρτιότερο δυνατό τρόπο, η ζημιά. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Καβάλας, παρά το γεγονός ότι δεν έχει την οποιαδήποτε ευθύνη για το συμβάν, είναι υποχρεωμένος να εξαντλεί όλες τις πιθανότητες συνεργασιών και χρηματοδοτήσεων προς όφελος των δημοτών του, δεδομένου ότι μόνος του αδυνατεί να αποκαταστήσει το πρόβλημα. Εδραία πεποίθηση μου είναι, πως εσείς και με το ενδιαφέρον σας, αλλά και την εμπειρία σας, έχετε τη δυνατότητα να δράσετε άμεσα και αποτελεσματικά.

Σας ενημερώνω δε, πως με το αίτημα μας προς το Τ.Ε.Ε.-Α.Μ. για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης -ως συμβούλου του κράτους- ο Δήμος Καβάλας θα ζητήσει τη συμμετοχή της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.» και πανεπιστημιακών, για τη διενέργεια της πραγματογνωμοσύνης. Για το θέμα της χρηματοδότησης πραγματογνωμοσύνης, της μελέτης και της αποκατάστασης, εξέφρασε ενδιαφέρον και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Κατόπιν των ανωτέρω, θα εκτιμούσα ιδιαίτερα να αναλάβετε τις πρωτοβουλίες εκείνες που θα επιλύσουν το πρόβλημα, προκρίνοντας την λύση που εσείς κρίνετε ως τη δέουσα. Τέλος, θα ήθελα να υπενθυμίσω τη σημασία της συνέχισης της περιμετρικής οδού της Καβάλας, η οποία εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται πολύτιμη.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.